Tibi Useriu se apropie de finish: ultima suta de kilometri la Arctic Ultra 6633.

854

 Tibi Useriu se apropie in forta de finish-ul ultramaratonului Arctic Ultra 6633. Mult a fost, putin mai este. In aceasta seara in Romania, la pranz in nordul inghetat al Canadei, Tibi atinge al 7 lea punct de control: Gateway( kilometrul 529). Penultimul. 

Tibi Useriu se apropie de finish. Miercuri la ora 21 ora Romaniei, ultramaratonistul din Bistrita Nasaud alergase 516 kilometri. Mai avea 13 kilometri pana la Gateway.

Useriu se apropie de finishSingurii adversari ai lui Tibi Useriu la editia jubiliara a ultramaratonului Arctic Ultra 6633 au ramas vremea, epuizarea si starea sa fizica. Sunt si cei mai puternici. Cel mai „periculos” potential adversar, pe teren, irlandezul O’Toole, a fost oprit de medici din cauza degeraturilor suferite.

In acest moment locul al doilea este ocupat de irlandezul Paul Deasy.”Probabil cel mai puternic sportiv ramas in competitie”, au scris organizatorii. Acesta se afla in punctul de control cu numarul 6, la Inuvik. Paul este la 53 de kilometri in spatele lui Tibi Useriu. Romanul a parcurs pana acum in medie 86 de kilometri pe zi. 

Tibi Useriu este fata in fata cu istoria. Este la un pas sa castige pentru a treia oara consecutiv aceasta competitie. Nimeni din lume nu a mai reusit aceasta performanta. De la Gateway la finish, Tuktoyaktuk, Tibi Useriu mai are de „inghitit” inca 88 de kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire