sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXTIBI USERIU: " Vreau sa castig ultramaratonul 6633"

TIBI USERIU: ” Vreau sa castig ultramaratonul 6633″

Tiberiu Useriu este unul din cei trei sportivi care va reprezenta Romania la ultramaratonul 6633. Bistriteanul are 42 de ani si s-a pregatit toata iarna pentru provocarea vietii, in nordul tarii, in pasul Tihuta. A alergat la bustul gol pe potecile muntilor, a facut baie la copca si s-a pregatit psihic pentru cei 560 de kilometri ce urmeaza sa-i alerge in conditii extreme. Cu Tibi am vorbit cu doar cateva ore itibinainte de a decola, de la Cluj, spre Canada si a avut amabilitatea sa raspunda pentru aimx.ro la 5 intrebari. 

Intrebare: De ce ai ales ultramaratonul 6633 si la ce te astepti de la o astfel de competitie?

Tibi Useriu: Anul acesta am vrut sa particip la o competitie de peste 500 de km, iar 6633 este una dintre singurele competitii de anduranta pe o asemenea distanta. Intr-adevar conditiile extreme unde se desfasoara aceasta competitie m-au pus putin pe ganduri, dar cum mi-am dorit mereu sa imi depasesc limitele cred ca este una potrivita.

Intrebare: 560 de kilometri, vant, temperaturi scazute…,pare un „film” in care nimeni nu ar vrea sa joace. Ce te inspaimanta cel mai mult? 

Tibi Useriu : Nu stiu daca ma inspaimanta ceva la aceasta competitie, dar cu siguranta voi avea parte de momente neprevazute in care voi fi dus la limitele mele fizice si psihice.

Intrebare: In ce consta echipamentul ?

Tibi Useriu:  Echipamentul consta in imbracaminte (cagula, masca, ochelari, papuci, manusi) rezistenta la conditii extreme de frig, sac de dormit, cort, iar ca o piesa elementara in aceasta competitie este sania in care transportam nutritia, hidratarea si restul echipamentului necesar pe perioada competitiei.

Intrebare: Iei in calcul si abandonul?

Tibi Useriu: Nu iau in calcul abandonul. Doar linia de finish va fi momentul in care o sa ma opresc din aceasta cursa.

Intrebare: Ai gandit o strategie speciala pentru cursa? Ce loc iti propui?

 Tibi Useriu: Strategia mea pentru acesta cursa este sa alerg 10 ore urmate de 45 de minute pauza si o sa continui in acelasi ritm pana la finish.
Am denumit aceasta cursa, cursa vietii mele, care cu siguranta imi va schimba viata. Cat despre locul pe care vreau sa ma clasez: bineinteles, locul intai. 😊

Pe 11 martie, la ora 9 dimineata, Tiberiu Useriu, Andrei Rosu si Vlad Tanase se vor afla la linia de start. Succes!!!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE