Titlul national cucerit de Alexandru Barbu dupa Jocurile Olimpice! Campionul se destainuie

0
1347
Titlul national cucerit de Alexandru Barbu dupa Jocurile Olimpice! Campionul se destainuie

Titlul national la slalom urias revine favoritului. Alexandru Barbu si adversarii sai la nationale au avut insa probleme, vremea a dat peste cap intrecerile. Slalomul Special  s-a amanat!

Titlul national a fost dat si la U21 la   CAMPIONATELE  NATIONALE  de Schi Alpin din Poiana Brasov.

„A fost un concurs mai greu decat ma asteptam. A trebuit sa ma adaptez la aceste conditii dupa tot sezonul in care am schiat pe zapada tare, am ajuns la o zapada ca zaharul. Nu am facut nici un antrenament pe acest tip de zapada. Daca ramanea zapada de luni, mai tare, era mai bine, dar toti am facut ce am putut. In prima mansa cand am ajuns jos am stiut ca nu va fi un timp extraordinar si ca voi fi la lupta pentru prima pozitie in a doua mansa. Am dat tot si asa am reusit sa castig!”

Dupa participarea la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, Alexandru Barbu ramane conectat la ultimele intreceri din sezon.

„Mi-a fost foarte greu in primele doua zile de la revenirea in tara din Coreea de Sud. Am incercat sa ma  obisnuiesc cu fusul orar, sa pregatesc campionatul national. Primul hop l-am facut! Din pacate celelalte probe se amana pana la finalul lunii. Pana atunci mai vreau sa fac niste concursuri internationale si sa ma intorc pentru ultimele intreceri la nationale in calendarul international.”

Titlul national a fost bifat iar Alexandru Barbu are sansa sa concureze in Slovenia, Italia si  Muntenegru!

„Programez intrecerile ca sa nu ma intorc obosit la ultimele probe la nationale.”

Titlul national in proba de slalom urias l-a gasit pe Barbu in fata lui Claudiu Tudoran. Alex Stefanescu a fost pe 3!

„Claudiu a fost colegul meu la Dinamo. Stiam ce poate, a trecut la Armata, e un sportiv care s-a luptat ca si mine. E putin mai tanar ca mine.  Alex Stefanescu a schiat bine, l-am vazut  in proba U21 unde a terminat pe 2.”

Titlul national la U21 a revenit lui Mihnea Olteanu. Alex Stefanescu si Sebastian Dudas au completat podiumul.

Titlul national la juniori i-a revenit la slalom urias lui Sebastian Dudas la U18.

Raul Danciu si Alex Bordi au urcat si ei pe podium.

Titlul national la feminin a fost cucerit de Lea Trifu cu cea mai buna prestatie(U18, U21, si senioare).

Sandra Narea si Krisztina Toth au fost pe podium la senioare.Top 3 la U21 si U18 a fost completat de Krisztina si de Maria Constantin.

Autor: Ovidiu Pețenghea