Toma Coconea este lider in Red Bull X-ALPS. Urmeaza o noapte alba !

660
Toma Coconea (ROU) performs during the Red Bull X-Alps on Gaisberg, Austria on July 2, 2017

AVANS DE 5 KILOMETRI PENTRU TOMA COCONEA

Duminica, 2 iulie, s-a dat startul celebrei curse de anduranta Red Bull X-ALPS. Singurul sportiv care a participat la toate cele 8 editii desfasurate pana acum este romanul Toma Coconea. Vazut ca un super-star atat de rivali, cat si de sustinatori, Toma s-a instalat in fruntea cursei inca de la inceput. Sportivul din Petrosani a plecat ca din pusca. Acesta si-a marit constant avantajul pe parcursul dupa amiezii.

De altfel, Toma vrea sa profite de acest inceput furibund si si-a activat night pass-ul. Acesta ii permite sa poata continua competitia si pe parcursul noptii. Alti doi concurenti au apelat la aceeasi strategie: Gavin McLurg (SUA 1 ) si Sebastian Huber (Germania). Night pass-ul poate fi folosit o singura data si activarea lui tine de strategia fiecarui concurent. Toma Coconea se deplaseaza cu o viteza medie de 9 kilometri la ora.

Primii 5 pana la finish ( 2 iulie, ora 20)

  1. Toma Coconea              -1086 de kilometri
  2. J.Williams ( SUA 2)       – 1091 de kilometri
  3. S.Huber ( Germania )   – 1092 de kilometri
  4. J.Guede ( Spania)        –  1094 de kilometri
  5. C.Maurer ( Elvetia )       – 1094 de kilometri

Distanta intre Salzburg si finish este de in linie dreapta de 1138 de kilometri. Cei 32 de concurenti trebuie sa treaca prin 7 check-pointuri obligatorii aflate in 6 tari, plus unul in Principatul Monaco. Sportivii sunt nevoiti sa traverseze Alpii de 4 ori, de la nord la sud si au la dispozitie parapanta sau …propriile picioare.

Credit Photo: Facebook Red Bull X-ALPS