Toma Coconea a fost liderul RedBull X-Alps la finalul primei zile de concurs

850

Toma Coconea a fost liderul RedBull X-Alps dupa prima zi de concurs. Romanul a ajuns primul in CP2 dupa o zi cu ploaie si nori josi. „A fost ziua lui. Toma Coconea si-a castigat o reputatie formidabila privind capacitatea de a parcurge distante lungi in alergare” au punctat organizatorii. Mai e mult pana departe insa. 1179 de kilometri il despart pe Toma de finishul de la Monaco.

Toma Coconea s-a semnat primul la CP 2. A fost liderul absolut al primei zile la Red Bull X-Apls: „Ma simt bine”

Singurul concurent care a participat la toate cele 9 editii, Toma Coconea, a fost liderul RedBull X-Alps la finalul primei zile. Startul s-a dat la Salzburg, Austria la ora 11.30. Toma a ajuns in punctul de control 2 (Wagrain-Kleinar) la ora 22.30, cu putin timp inainte ca organizatorii sa spuna stop concursului pentru pauza de noapte. A parcurs in total o distanta de 118 kilometri, dintre care 55 si in mers, iar restul cu parapanta. Coconea a fost primit cu un entuziam incredibil. Zeci de oameni iesiti in strada i-au scandat numele si l-au aplaudat dupa o cursa de 10 ore si 27 de minute. Lupta este insa departe de a se fi incheiat. Concurentii formeaza inca un grup destul de compact. O zi buna de zbor ar putea schimba situatia in clasament.

Luni dimineata s-a pornit deja spre Germania. Punctul de control 3 este la Aschau im Chiemgau, regiunea Bavaria, imediat dupa granita cu Austria. Toma Coconea se afla la ora 9 pe pozitia a doua, la 2 kilometri si 300 de metri in spatele francezului Outters. Japonezul Ogisawa este pe 3, la un kilometru si jumatate in spatele lui Coconea. Campionul de anul trecut, elvetianul Maurer, este pe 4.

VIDEO: Momentul in care Toma Coconea ajunge la CP2 si este primit entuziast de fani

https://www.youtube.com/watch?v=6_q53B9iSkc

Autor: Vlad Lucian Arhire