sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTTraditie: Paul Georgescu a fost nomnalizat a treia oara consecutiv la titlul...

Traditie: Paul Georgescu a fost nomnalizat a treia oara consecutiv la titlul „Man of the Year” in inotul in ape deschise

Paul Georgescu, 43 de ani, a inceput anul 2022 in forta. Sportivul cu rezultate de exceptie in inotul in ape deschise a atras atentia din nou oficialilor World Open Water Swimming Association, cea mai importanta organizatie de inot in ape deschise din lume. Este singurul roman din istorie care a reusit sa fie nominalizat pentru a treia oara la rand la titlul de „Man of the Year”, cea mai valoroasa distintie mondiala in acest sport. Paul este sustinut si apreciat de marii campioni ai Romaniei la natatie. David Popovici si Robert Glinta si-au invitat prietenii de pe facebook sa-l voteze in aceasta competitie. Si alte personalitati sportive si-au aratat aprecierea fata de fostul poloist.

Paul Georgescu:”E o onoare. Ma simt extraordinar cand vad ca numele meu se afla langa alte nume uriase din inot”

Paul Georgescu apare pe lista scurta a celor nominalizati la titlul de „Man of the Year”. Si nu este o intamplare, ci este rezultatul anilor de antrenamente, dar si a deschiderii si dorintei sale de a atrage cat mai multi oameni catre acest sport. World Open Water Swimming Association face aceste nominalizari pe baza rezultatelor obtinute, dar stine cont si de implicarea in comunitatea inotatorilor in ape deschise.

„E o onoare pentru mine sa fiu nominalizat a treia oara consecutiv. Ma bucur ca WOWSA apreciaza faptele si performantele mele si aportul meu la dzvoltarea inotului in ape deschise si inghetate din Romania. A fost un 2021 in care am reusit rezultate remarcabile atat in bazin, cat si in ape inghetate sau deschise chiar daca multe alte provocari mi-au fost anulate de pandemie. Chiar daca m-am lasat de inotul in ape inghetate am vrut ca aceasta disciplina sa continue si sa nu „moara” odata cu retragerea mea. Marea surpriza, si poate cel mai mare castig este ca o fata si-a aratat interesul si face parte din lotul de 11 romani cu care voi merge la Campionatul Mondial”.

O eventuala castigare a titlului „Man of the Year” ar insemna pentru Paul Georgescu punctul maxim atins la 5 ani si jumatate de cand reusea primul mare rezultat in aceasta disciplina: cea mai rapida traversare a Canalului Manecii de catre un roman (14 ore si 32 de minute).

„Ar fi o motivatie in plus sa continui pe drumul pe care sunt acum” a punctat Paul pentru aimx.ro, site care ii urmareste performantele inca de la inceputuri.

Performantele care stau in spatele nominalizarii la titlul de „Man of the Year” 2021:

– pe 10 februarie 2021  a stabilit un nou Record Mondial omologat de reprezentanții Guinness World Records după ce a înotat 3,5 km în Lacul Snagov timp de aproape o oră (57’56”), apa având numai 4⁰C.;

pe 29 iunie 2021 a înotat 100 km, timp de 34 de ore, în Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”. Tot atunci, a doborât Recordul Național de distanță înotată într-o piscină olimpică în 24 de ore, și anume 72,5 km. 

– în perioada 6 – 12 august 2021, Paul Georgescu a devenit primul sportiv care a terminat Lake’s Seven Ultra Maraton, versiunea românească a Ocean’s Seven. A înregistrat și o premieră în înotul românesc în ape deschise: traversarea, în 7 zile, a 6 lacuri din România, însumând o distanță de peste 100 km! Este vorba despre Lacurile Stânca Costești (județul Botoșani), Izvorul Muntelui (județul Neamț), Colibița (județul Bistrița Năsăud), Beliș Fântânele și Drăgan (județul Cluj) și Vidraru (județul Argeș).  În 2020, tot în luna august, el a înotat 104,084 km în Lacul Barajului de la Porţile de Fier I (județul Mehedinți), primul lac din seria celor șapte, în 21 ore 42 minute. Lake’s Seven Ultra Maraton, o provocare pentru toți înotătorii de anduranță care trebuie să parcurgă înot cele mai lungi 7 lacuri din România, a luat naștere la inițiativa organizației  Sport4You, de a avea ape curate, a promova frumusețile țării și a încuraja înotul în ape deschise.

– dezvoltarea Ice Swimming-ului în România și formarea unui lot național alcătuit din 11 sportivi care va participa la Campionatele Mondiale de înot în ape înghețate, care vor avea loc în februarie 2022, la Glogow, în Polonia. Paul Georgescu deține și cea mai importantă performanță în acest sport din România: este Campion Mondial de înot în ape înghețate (0,2°C) în proba de 500 m.

– înființarea Asociatiei de Ice Swimming & Open Water România

– inițierea și organizarea Romanian Triple Crown, o competiție alcătuită din trei traversări la standarde internationale ( rau-Dunare, 40 km lac-Izvorul Muntelui,12km si Marea Neagra, Eforie Nord Mangalia -30km)

Procesul de votare:

Pentru a putea vota, va trebui să vă înregistrați aici: https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register

Linkul unde poate fi apoi votat sportivul român Paul Georgescu pentru titlul de Man of the Year 2021 este: https://www.openwaterswimming.com/contestants/paul-georgescu-romania-2021/

11391 de voturi a primit Paul Georgescu la nominalizaea „Man of the Year” 2020. El a fost devansat doar de tunisianul Nejib Belhedi, 14471 de voturi. Belhedi este un fost ofiter in armata tunisiana. El a reusit sa inoate fara oprire 155 de kilometri in jurul insulei Djerba, intr-un eveniment care a durat 47 de ore si 50 de minute si a fost transmis si de televiziune. 

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE