Organizatorii „Trail in Dumbrava”: „Iasul va avea concurs de triatlon in 2020”

0
1036

„Trail in Dumbrava” este un concurs de alergare ajuns la editia a doua. Are loc in apropierea municipiului Iasi. Mai exact in zona de agrement Dumbrava-Ciurbesti. Competitia i-a tentat pe alergatori cu 2 trasee: cros, 10 kilometri ( 330+) si semimaraton, 21 de kilometri (460+). Concursul este organizat de „Miscarea Renasterea Bucovinei si Moldovei„. aimx.ro a aflat in exclusivitate ca in 2020, la editia a treia, se va organiza si un concurs de triatlon.

Igor Timbalari (foto) a castigat „Trail in Dumbrava”, cursa de semimaraton

Cel mai valoros alergator al editiei a doua Trail in Dumbrava a fost sportivul din Republica Moldova Igor Timbalari. El a castigat semimaratonul in 1.33.46. S-a aflat la mare distanta de pozitia a doua ocupata de Marcel Balan, 1.38.34 si de Ionut Iulian Parju 1.38.41, locul 3. 60 de sportivi au luat startul la masculin. In concursul feminin s-a impus Mirela Ciobanu 2.00.34. Pe podium au mai urcat Ana Tepes 2.11.43 si Gabriela Andreea Doroftei 2.12.45.

Castigatorul cursei de cros a fost Catalin Atanasoaei. El a alergat distanta in 39 de minute si 53 de secunde. „A fost un traseu destul de dificil. Am alergat prin padure, noroi, crengi, frunze. Nu stiai efectiv pe unde sa alergi, pe unde sa calci a spus Catalin pentru TVR Iasi. A fost urmat de Alexandru Bacosca 45 de minute si 21 de secunde si de Daniel Halapciuc 47 de minute si 11 secunde. La fete s-a impus Ioana Catalina Mihaly 58.17. Pe 2 a venit Mariana Sarbu (1.00.05), iar pe 3 Laura Chihaia (1.01.24).

Sportivul de anduranta Avram Iancu a fost invitat de onoare la „Trail in Dumbrava”

Inotatorul Avram Iancu a venit special la Iasi pentru a da startul competitiei, dar si pentru a-si lansa cartea „Schimbarea esti tu”.„A avut loc o explozie de organizare de astfel de concursuri si este foarte bine. Sunt si oameni care vor sa organizeze si persoane care sprijina astfel de evenimente si sufletul concursului este bineinteles alergatorul care da viata evenimentului” a declarat Avram. Si copiii au fost implicati. Au alergat pe un traseu de doi kilometri si au putut tine in mana, intr-un poligon special amenajat, armele „lupilor negri”. Anul viitor in cadrul TID 3.0 se va organiza un concurs de triatlon. Inotul va avea loc in lacul Ciurbesti. „Ne dorim renasterea vietii economico-turistice si culturale din aceasta zona superba, aflata in imediata apropiere a Iasilor, dar care, in stilul ultimului sfert de veac, a ramas in paragina si in anonimat” spun organizatorii.

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx, REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Marius Butiuc, Trail in Dumbrava