Traverseaza Americile pe bicicleta: a parcurs 27 de mii de kilometri in doi ani si jumatate

715

   Traverseaza Americile pe bicicleta. Este vorba de Radu Paltineanu: alpinist, cicloturist și blogger. Pe scurt, un pasionat al aventurii și călătoriei. Radu Paltineanu doreste sa devina primul roman care traverseaza „AMERICILE”, pe bicicleta, de la nord la sud. Romanul a pornit in marea aventura pe 5 august 2015 din Deadhorse, Alaska. Finalul calatoriei este Ushuia, „capatul pamantului”.

   Radu Paltineanu a intrat in Argentina pe 19 ianuarie. Traverseaza Americile pe bicicleta din august 2015. Estimeaza ca va ajunge peste 6 luni la Ushuia finalul calatoriei sale.

„Am reusit! Am ajuns in Argentina! Din Alaska pana in Argentina am parcurs pe bicicleta 26 de mii 850 de kilometri si am traversat Alaska, Canada, SUA, Mexic, Guatemala, Belize, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Columbia, Venezuela, Guyana, Suriname, Guiana Franceza, Brazilia, Ecuador, Peru si Bolivia. Mai am insa de parcurs 6000 de kilometri pe traseul Paraguay, sudul Braziliei,Uruguay si Chile” a dezvaluit Radu Paltineanu.

In timpul expeditiei Radu Paltineanu a urcat si pe varful Orizaba (5638 m), Mexic. Initial Radu Paltineanu intentiona sa parcurga distanta de la nord la sud cat de posibil in linie dreapta (24 de mii de kilometri), insa pe parcursul calatoriei a hotarat ca traseul sa fie in zig-zag. Pe langa cei aproape 27 de mii de kilometri pe bicicleta, aventura lui Radu a insemnat si peste 4000 mii de kilometri cu ambarcatiuni pe Amazon.

Plecarea: 5 august 2015 din nordul Alaskăi (28 iulie 2015, orele 10:00 din București)
Punctul de plecare: Deadhorse, Alaska
Punctul de sosire: Ushuaia, Argentina