Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship !

487
Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship !

Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship ! Rezultatul a fost obtinut la  Ironman 70.3 Oman! Dumitru s-a dedicat total. A bifat ore dupa ore de antrenament. Maria Gerda s-a trezit la miezul noptii si a pedalat la doua noaptea in desert cand toata lumea dormea. Reprezentanta Romaniei a alergat pe banda cu orele si s-a antrenat si pe trainer. Rezultate Ironman 70.3 Oman aici!

Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship dupa concursul din Oman!

„Nu este usor deloc iar cei care fac asta stiu foarte bine despre ce vorbesc. Este o continua transformare personala dobandita numai in astfel de momente. Nu pot sa fiu decat enorm de mandra sa imi reprezint iar tara la un Campionat Mondial. Sentimentul este la superlativ.”-Maria Gerda Dumitru

Intrecerea din Oman a fost una din cele mai dificile pentru Dumitru. Inotul a fost destul de solicitant si marea foarte agitata. Traseul la bicicleta a fost fantastic.

„Frumos peisajul si fantastic de greu traseul. Nu a fost aproape nimic plat. A fost cald, vant puternic, urcari semnificative si coborari rapide si solicitante. Am avut viteza maxima de 70km/h pe Garmin. La alergare, traseul nu a fost deloc plat. A fost foarte cald si mult vant.”-Maria Gerda Dumitru

Dumitru acuza probleme cu nutritia, un handicap la alergare.

Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship !„A fost un concurs destul de greu de dus. Dupa Malaezia am avut niste schimbari majore in viata personala! Mi-am schimbat si antrenorul si cred ca inca nu m-am recuperat complet fizic. In Africa de Sud am alergat accidentata si nu am resuit sa ma refac in timp. In Malaezia am alergat cu aceleasi probleme la piciorul drept si am fortat la extrem in acel full! Am avut accidentare de mai mult de 8 luni iar planul meu de pregatire s-a schimbat. Pentru acest concurs m-am antrenat doar 6 saptamani si cea mai lunga alergare a fost de 10 km. A fost  in concurs in urma cu doua saptamani la Doha Triathlon. Anul acesta calificarea la mondialul de Half din Nisa nu a fost obiectivul meu principal.”

Maria Gerda Dumitru s-a inscris la acest half ca sa isi faca un cadou de ziua de nastere. L-a considerat un concurs de antrenament. Apoi a aflat ca este inclus in programul „Women for tri” in care sunt oferite extra 25 de sloturi pentru femei la Mondiale si si-a dat seama ca exista sanse de calificare.

Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship si a povestit pentru AIMX cat de dificil a fost!

Triatlonista Maria Gerda Dumitru s-a calificat la 70.3 World Championship !„Sincer este foarte greu sa iei un slot. Adica cam trebuie sa castigi. Aceste fete din top parca sunt din alta liga. Sunt aproape semipro si practic asta fac zilnic, se antreneaza si atat. Si uite asa a crescut ideea ca as putea merge iar la mondialele de half. Da, in concurs si mai ales in proba de alergare, pot sa spun ca a fost prima data cand m-am intrebat de ce fac asta? Si de ce trag si sufar atat? Au fost momente cand a trebuit sa sap adanc sa trec peste durere si sa ma motivez.”-Maria Gerda Dumitru

Motivatia pentru Dumitru vine de la atletii ei, cei pe care i-a pregatit si pe care ii antreneaza. Pentru ei vrea sa fie model. Stie care sunt minusurile si ca trebuie sa munceasca in continuare.

„Am stiut ca am pierdut mult la bicicleta si ca am mult de tras, iar picioarele nu mergeau asa cum as fi vrut.  Da am fost foarte emotionata, pentru ca nu ma asteptam. Categoria mea a fost cea mai numeroasa si cea mai puternica iar fetele venisera pentru slot, asadar am obtinut si eu slotul tot la roll down. Mai ramasese doar 1 din 6 ( primele 5 s-au dat instantaneu) au fost fete care s-au calificat deja si uite asa ultimul a ajuns la mine. Inca nu imi vine sa cred, chiar daca nu era in plan, nu ai cum sa refuzi un slot la Mondiale.”-Maria Gerda Dumitru

Autor: Ovidiu Pețenghea