miercuri, februarie 21, 2024
AcasăFII DE NEOPRITReportaje AIMXTriatlonisti romani pe podium la Ocean Lava Parenzana!

Triatlonisti romani pe podium la Ocean Lava Parenzana!

Triatlonisti romani pe podium la  un concurs desfasurat in doua tari! Bogdan Mihai Ionita si de Andrei Dutu au reprezentat cu succes Romania la Ocean Lava Parenzana. Andrei a terminat pe locul secund la categoria de varsta 30-39 de ani. Bogdan Mihai Ionita a incheiat pe 3 la categoria sa.

”M-am prezentat cu doua zile inainte de concurs si am putut sa inspectez zona de start. Am reusit sa vizualizez zona de inot si sa parcurg intreg traseul de bicicleta si alergare. M-am familiarizat cu traseul si am pregatit planul de dozare al efortului.”- Bogdan Mihai Ionita

Bogdan a concurat la categoria 50-59 de ani si a oferit pentru AIMX planul de atac al evenimentului de la inscriere pana la concluzii.

„Inscrierea s-a facut usor, insa informatiile despre participanti au inceput sa apara relativ tarziu pe site. Organizatorul ne-a oferit o reducere pentru un grup de 5 participanti din club.”

Triatlonisti romani pe podium-primul contact cu zona de concurs.

„Un lucru inedit a fost dat de faptul ca vorbim de un concurs desfasurat in doua tari. Ambele sunt in UE dar nu si in Schengen! Cum oferta de cazare in Croatia era foarte limitata (practic doar un camping la start), majoritatea a preferat Slovenia cu atractivele Portoroz si Piran (la finish). Am trecut frontiera timp de 3 zile de circa 10 ori! Noroc ca nu era sezon si traficul era lejer. Vamesii s-au plictisit de trecerea triatlonistilor dintr-o parte in alta si spre final nu mai scanau buletinele.”

„Ridicarea pachetelor de concurs s-a facut fluent (pentru un numar mic de participanti). Nu a fost solicitatata licenta locala si nu au fost verificate deci nici licentele nationale. Pachetul de concurs nu a fost unul bogat (asa cum ne obisnuiesc unii organizatori), dar a continut strictul necesar.”

ORGANIZAREA ZONEI DE START – EXPO ZONE

„Zona de start si tranzitie au fost corect aranjate, pe malul marii, pe iarba. Intrarile si iesirile din tranzitii s-au facut corect, pe parti opuse, fara a crea avantaje unora. A existat mocheta in tranzitie. Rastelul de biciclete a fost aerisit, fara riscuri de deranjare al vecinilor. Nu au existat zone cu saci de tranzitie. A fost preferata metoda folosita si in Romania, cu depozitarea echipamentului langa bicicleta (deci mai e mult de lucru). Accesul in tranzitie a fost cam liber. Introducerea bicicletelor si predarea lor s-a facut in dimineata cursei (evident, raportat la numarul participantilor) insa nu s-a facut verificarea echipamentului de concurs (biciclete, frane, casca).”

„Foarte important si inedit: organizatorul a atras atentia sportivilor sa aiba un act de identitate  pe traseul de alergare pentru un eventual control, dar mai ales pentru a putea reveni la start dupa terminarea concursului (2 treceri de punct vamal)”.

Triatlonisti romani pe podium! Startul concursului s-a facut din campingul Kanegra (Croatia), cu start din apa. Pentru Romania au concurat Florian Nitu, Bogdan Ionita, Dragos Georgescu, Andrei Dudu, Cristian Farcas, Dragos Ciobanu si Andrei Mogaldea. 

”La start apa a avut 14°C, lucru pervizionat pe site de organizatori.  Lumea nu s-a prea inghesuit la incalzire (racire de fapt!!). Traseul a avut un du-te-vino de 900m cu o intoarcere pe un segment de 100m (foarte bine, pentru ca s-au evitat ciocnirile). Temperatura scazuta a fost pe gustul meu (ideal este insa in gama 17-19°) Dificultatea probei a venit de la soarele care a facut practic imposibila localizarea balizelor pe linia de dus. Urmarea a fost un inot cu 100m suplimentari, insa timpul a fost relativ bun. Ceasul meu arata 33min:38sec pt 2.025m) Am fost al doilea roman dupa Andrei Dudu. Efectul inotatului in apa foarte rece s-a vazut insa in tranzitie. Am avut o senzatie de ameteala si nu m-am putut dezechipa in picioare.”

A urmat  un traseu interesant, cu urcari: 2 bucle x 45km si o diferenta de nivel pozitiva de 1.370m. Urcarile si coborarile nu sunt agresive, ci lungi ce permit urcarea lor in forta si atingerea unor viteze mari pe lungile linii drepte (67-70km/h).

”Per total am fost multumit de cum ma simteam, avand in vedere ca veneam la finalul unui mini-cantonament de 1 saptamana in Slovenia, cu trasee de bicicleta fantastice, cu multa urcare si acumulasem o oarecare oboseala in picioare. Grija fusese sa pastrez cat mai multa energie pentru semi-maraton si sa mentin avansul fata de prietenii urmaritori. Acestia micsorasera parca din avans (ecartul era de cca. 3-4 minute). lucru pe care l-am putut constata la plecarea in alergare. Am fost nevoiti sa plecam direct intr-o urcare de 100m. Pe acea urcare ne-am salutat (eu in alergare, uricand, ei pe biciclete coborand vijelios), promitandu-ne o urmarire pe faleza de 21km catre Slovenia.”

Triatlonisti romani pe podium!

Triatlonisti romani pe podium la Ocean Lava Parenzana!„Alergarea a debutat cu o urcare de 100m. Dupa aceast tronson se intra pe renumita (in plan local – PARENZANA = fosta linie de cale ferata cu abur ce lega localitatile pe coasta dalmata. Acum linia ferata este dezafectata, insa traseul e folosit pentru alergari si mtb). Pe la km. 9 stomacul m-a determinat sa trag pe dreapta (probabil nu a apreciat amestecul de lichide ingerate – caldura era suficient de mare si am incercat sa compensez cumva transpiratia excesiva de la bicicleta cu cat mai multe lichide). Am fost  depasit de Andrei Mogaldea.  La km 10 se intra in Portoroz, prin camping, apoi pe faleza orasului, se trecea pe langa zona de finish (la km 15) dar se continua inca 3km spre Piran si inca 3km pana la final. Am consemnat timpul de 01h:49min si un total de 05h:27min care mi-a adus spre surprinderea mea si un loc 3 la categ. 50-59 ani si locul 22 la Open (numar insa mic de participanti, 55)”

Triatlonisti romani pe podium! Rezultate aici!

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE