Tripla istorica la Mondiale: Loredana aduce aurul pentru Romania, la total, dupa 14 ani

692

  Loredana Toma s-a nascut intr-un sat de langa Botosani. La 12 ani a inceput sa cocheteze cu sportul, iar visul i s-a indeplinit: acum face performanta!

Loredana a incercat atletism, apoi tenis, insa chemarea a venit de la haltere. Greutatile au provocat-o de mica. Parintii erau departe. Mama Loredanei e in Franta. Cantonamentele si antrenamentele o tin pe Loredana departe de casa 360 de zile pe an. Efortul e rasplatit insa cu medaliile pe care le cucereste pentru Romania!

Loredana nu implinise 18 ani, dar era diamantul care stralucea in lotul national.

Medaliile cucerite la Europenele pentru seniori din 2013 ii confirmau valoarea.   Toma a reusit sa obtina doua medalii de argint si una de bronz in limitele categoriei 58 de kilograme. A fost surpriza pentru specialistii straini care nu-i stiau potentialul. De la Europeanul din Albania au trecut 4 ani, iar Loredana reuseste in 2017 sa readuca Romania in Top, de data aceasta la 63 de kg. cu o tripla senzationala.

 

Loredana Toma a cucerit titlul mondial pentru Romania, la total, dupa 14 ani.

Acum are 22 de ani si 58 de kg. Este un adversar de temut pentru sportive in vederea Jocurilor Olimpice din 2020. La Mondialul din SUA, la Anaheim, California, Loredana s-a impus in fata unor adversare din Columbia, Thailanda si Canada, cu 109 kilograme la stilul smuls, 128 kilograme la stilul aruncat si 237 la total.

In luna aprilie a acestui an, Toma a mai castigat trei medalii de aur la Campionatul European de la Split. A avut la stilul smuls 100 kg, iar la stilul aruncat a ridicat 126 kilograme. A fost suficient pentru aur la total cu 226 kg.
Credit foto Facebook Federatia Romana de Haltere
Autor: Ovidiu Petenghea