Tudor Oprea : „Bem cam 5,6 litri de apa pe timpul cursei”

569

„Nu este atat de grav pentru noi!”

Temperaturile de pana la 40 de grade si umiditatea extrema i-a determinat pe organizatorii Absa Cape Epic sa scurteze etapa de astazi cu 40 de kilometri. Este pentru prima data in istoria competitiei  cand se intampla acest lucru. Peste  100 de participanti ar fi avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza caldurii dogoritoare. aimx.ro a vorbit cu Tudor Oprea pentru a afla cum suporta aceste temperaturi caniculare. „Consumam cam 5,6 litri de lichide. Nu este o situatie atat de grava in ceea ce ne priveste pentru ca terminam etapa mai repede, inainte de a incepe caldura mai mare. Pentru ceilalti este mai grav. De asta au scurtat astazi traseul” . 

In ceea ce priveste traseele de pana acum: ” Sunt destul de tehnice. Nu sunt peste capacitatile noastre, dar poate ne asteptam sa fie mai scurte portiunile tehnice. Ne simtim bine. Astazi (marti ) puteam sa venim mai bine, dar nu ne-am informat bine si nu am stiut ca au scurtat etapa .Ne facusem strategia pentru 102 kilometri. Vom fi mai fresh maine insa.:)”

Chiar si in aceste conditii Tudor Oprea si Lucian Logigan au incheiat etapa a doua pe locul 35 din 578 de echipe aflate la start. In clasamentul general riderii de la Scott Geiger Team se afla pe pozitia a 31-a.

 

Credit PHOTO: Gustav Klotz,www.theobruwer.photofrog.co.za