sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSPORTURI DE IARNAUltimele concursuri inainte de Jocurile Olimpice! Haralambie face record

Ultimele concursuri inainte de Jocurile Olimpice! Haralambie face record

Ultimele concursuri la schi alpin si la sarituri cu schiurile i-au gasit pe reprezentantii Romaniei in Italia, Austria, Slovenia, Germania si in Japonia.

In Asia, Daniela Haralambie a obtinut cel mai bun rezultat in istoria participarilor din Cupa Mondiala. Sportiva nascuta pe 14 august 1997 la Brasov face performanta pentru Romania.

„Etapa de la Zao s-a desfasurat in conditii grele. Saritura de calificare s-a anulat din cauza vantului si a nins pe toata perioada concursului. Locul obtinut a fost o surpriza placuta. Imi da  incredere si speram la mai bine ! Urmatorul concurs va fi in weekend-ul acesta la Ljubno si apoi Jocurile Olimpice !”

In Japonia,  Daniela Haralambie a terminat pe 11 si a strans punctele care o plaseaza pe locul 23 in clasamentul general. Cu prezenta asigurata la Jocurile Olimpice,  Daniela va evolua si in Slovenia, la Ljubno, inainte de PyeongChang.

Ultimele concursuri la schi alpin inainte de Jocurile Olimpice au gasit-o in actiune pe Ania Caill in Italia si Slovenia.

A fost o atmosfera senzationala la Cortina d’Ampezzo. Italienii au savurat succesul Sofiei Goggia in Cupa Mondiala.  Ania Caill a incheiat pe 39 si a strans 104. 98 puncte FIS la care a mai adaugat inca 81.36 dupa coborarea de sambata.

Saptamana a inceput pentru Ania in Slovenia. La Super G-ul de la Krvavec a strans 54.45 puncte FIS. Este saptamana decisiva cand se face lista pentru participare la Jocurile Olimpice.

Ultimele concursuri inainte de evenimentul de top din Coreea de Sud l-au gasit in Austria pe Ioan Valeriu Achiriloaie.

Dupa problemele de la Super G, Achiriloaie a strans 115.48 puncte la coborare si asteapta la fel ca Ania biletul pentru Jocurile Olimpice. In calcule intra si Ciocanel si Barbu.

Ciocanel Raluca: „Am participat in Germania la doua curse FIS, la slalom unde am terminat pe 6 si pe 8. In Croatia, la Sljemem pe 16 ianuarie  a fost un concurs destul de dificil din cauza conditiilor. A nins si s-a stricat traseul destul de rau. Dupa prima mansa eram pe locul 3 insa am reusit sa castig. Sunt foarte fericita pentru ca asteptam de mult un rezultat bun, dar nu ma asteptam sa castig. Acum asteptam decizia finala din partea federatiei pentru Jocurile Olimpice.”

Alexandru Barbu a concurat anul acesta in Italia si Bulgaria. La Vipiteno a terminat pe 17 si a strans 60.84 puncte FIS la slalom.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE