Ultramaratonistul Daniele Alimonti vine la Transylvania 6 days

0
363

Ultramaratonistul italian, Daniele Alimonti, se va afla la startul probei de 6 zile din cadrul Festivalului International de Ultramaraton Transylvanya 6 Days. Concursul de alergare se desfasoara la Reghin in perioada 8-14 august si este un eveniment unic pentru Romania: propune alergatorilor sa-si depaseasca pentru prima data limitele intr-o cursa de 6 zile pe pamant romanesc. Exista insa si probe de 24h, 48h, 72h sau un multi stage de 50 de kilometri X 6 zile.

Daniele Alimonti este un specialist al probei de 6 zile

Alimonti, 57 de ani, s-a nascut la Roma. Apare in clasamentele DUV inca din 2008. Italianul a realizat Personal Best-ul sau in proba de 6 zile de alergare in 2019: 732.029 km. In acelasi an a castigat si NFL Monaco, cursa de 8 zile. Este finisher al teribilei probe de 5000 de km din cadrul Festivalului International de Ultramaraton de la Atena, 2020. A parcurs distanta in 59 de zile, 8 ore si 11 minute.

Vin la Reghin, Romania, intre 8 si 14 august, pentru a participa la cursa de 6 zile organizata de prietenul meu Adrian Bontiu. Vin la „petercere” si cred ca va fi cea mai bine organizata astfel de cursa din lume pentru ca vom petrece tot timpul, vom alerga si vom zambi impreuna asa ca invit pe toata lumea sa vina la acest concurs” a declarat Daniele Alimonti pentru aimx.ro.

Daniele Alimonti, Italia

Pe langa experienta in competitiile de anduranta, Alimonti este si o figura aparte a acestui fenomen. Pus pe glume aproape tot timpul ultramaratonistul se bucura din plin de alergare si nu lasa sa se intrevada duritatea competitiei pe chipul sau. Isi doreste insa de fiecare data sa fie cel de pe primul loc.

„Nu trebuie sa uitati. Toti suntem castigatori, dar doar unul este numarul 1. Ne vedem la Reghin”, a mai punctat italianul care are un PB pe 48 de ore de 281.320 km.

Ultimul ultramaraton la care a participat a fost unul in format Backyard Ultra, la sfarsitul lunii mai. A reusit 33 de ore la „L’ultimo sopravvissuto”, cu un total de 221 de kilometri.

Adrian Bontiu, organizatorul Transylvania 6 Days

“Competiția este pentru toată lumea care iubește alergarea. Trebuie să îți placă foarte mult și să fii motivat să încerci ceva nou. Nu sunt puse condiții de participare, în afara faptului ca participanții să fie sănătoși. Este o condiție primordială pentru a lua parte la astfel de curse” a declarat pentru aimx.ro si Adrian Bonțiu, organizatorul Transylvania 6 Days.  

Inscrierile sunt deschise, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire