Victorie pentru Ana Maria Popescu la Budapesta in Grand Prix-ul de Scrima maghiar

563
Victorie pentru Ana Maria Popescu la Budapesta in Grand Prix-ul de Scrima maghiar

Victorie pentru Ana Maria Popescu dupa o semifinala si o finala in care a trecut de reprezentante din Coreea de Sud! Ana le-a eliminat in drumul spre trofeu de pe tabloul de 16 pe Mallo, Hurley, Choy si pe Kang!

Victorie pentru Ana Maria Popescu la Grand Prix-ul de la Budapesta! A fost 15-7 cu Young Mi Kang(Kor). In semifinala Ana a revenit senzational!

Startul Anei pe tabloul de 64 a gasit-o invingatoare cu 15-11 cu Maria Obraztsova (Rusia). A urmat evolutia pe  tabloul de 32 si victoria cu 15-12 cu Katharine Holmes (SUA). Pe tabloul de 16 a fost 15-9 cu Auriane Mallo (Franta). Ultimul meci inainte de semifinale a gasit-o pe Ana castigatoare cu 14-13 cu Kelley Hurley (SUA). Si in semifinale a fost un meci tensionat 13-11 cu Injeong Choi (Coreea de Sud). Desi Ana a fost condusa in primele doua perioade de lupta, a recuperat diferenta de doua puncte si a castigat in fata asiaticei. Tot cu o reprezentanta di Coreea de Sud a luptat si in finala. A fost 15-7 cu Young Mi Kang.  Alaturi de Ana s-a aflat tehnicianul lotului de spada, Cornel Milan.

 

Ana Maria  a urcat pentru a 6-a oara pe podium la Grand Prix-ul din Ungaria. Miza creste pentru urmatoarea aparitie la Budapesta.  La vara  vor fi Campionatele Mondiale de scrima pentru seniori. La Grand Prix-ul maghiar, Ana s-a clasat pe locul 2, in 2005. Dupa 3 ani a fost din nou finalista. In 2013 Ana a fost pe locul 3,  iar in 2014 a castigat. Dupa un an Ana lupta din nou in finala si termina pe locul 2.

La competitia din Ungaria au participat 259 de sportive in acest an! AIMX va prezinta locurile pe care au terminat competitia celelalte spadasine.  Amalia Tătăran a incheiat pe  locul 54. Colega Anei, Greta Vereș (CSA Steaua) a fost pe locul 70. Raluca Sbîrcia a incheiat pe locul 114.  Adela Danciu s-a clasat pe 171. Maria Udrea (CSA Steaua) a fost pe locul 204. Mihaela Leonte a terminat pe locul 226 iar Claudia Năboiu pe locul 255.

Rezultate aici!