sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIVictorii la atletism! Drumul spre Mondiale. Succes internațional

Victorii la atletism! Drumul spre Mondiale. Succes internațional

Victorii la atletism cu barem de Mondiale îndeplinit, după victoria la aruncarea ciocanului din etapa WACT, de la Madrid. Protagonistă este Bianca Ghelber care a câştigat, sâmbătă seară, etapa din Spania în cadrul World Athletics Continental Tour – silver.

Victorii la atletism! Drumul spre Mondiale. Succes internațional

Victorii la atletism, la Madrid, Bianca Ghelber antrenată de Mihaela Melinte şi de Mirela Ţermure şi-a îndeplinit baremul pentru Mondialele din august de la Budapesta după ce a reușit cel mai bun rezultat al său din actualul sezon la aruncarea ciocanului.

Sportivii români au cucerit şase medalii, una de aur, două de argint şi trei de bronz, sâmbătă, în prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori de la Kraljevo, în Serbia.

Victorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism

Andrea Miklos a câștigat titlul balcanic în Serbia la 400 metri alergare. Atleta de la CSM Bucureşti este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris în această probă. În proba feminină de triplusalt, Elena Andreea Taloş a câştigat medalia de argint, iar Diana Ana Maria Ion a obținut medalia de bronz.

O altă medalie de argint a fost cucerită în proba feminină de ştafetă 4×100 metri de Emma Maria Adnana Matyus, Maria Valeria Bisericescu, Anamaria Nesteriuc şi Marina Andreea Baboi.

În proba similară masculină, România a fost reprezentată de: Petre Nicolae Rezmiveş, Marian Valentin Tănase, Alin Ionuţ Anton, Cristian Nicuşor Roiban care au obţinut bronz.

O medalie de bronz a câştigat şi Marian Coman, la 1.500 metri alergare.

Valentin-Alexandru Androne a fost al patrulea la săritura în înălţime.

Pe patru a încheiat şi Mihai Sorin Dringo la 400 metri, iar Robert Parge a încheiat cu al 11-lea timp.

Pe locul 6 s-au clasat Mihaela Maria Blaga la 3.000 metri obstacole, Gabriel Bitan la săritura în lungime şi Cristina Daniela Bălan la 800 metri alergare.

Daroa Maria Chiţu a fost a opta la aruncarea discului.

Pe AIMX  citiți mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE