De pe munte la sosea: Viorel Palici alearga la Viena City Marathon

833

     Viorel Palici alearga duminica la Viena City Marathon. Alergatorul montan va lua startul in proba de semimaraton. Este doar al treilea sau concurs din cariera pe sosea. 15 mii de alergatori sunt asteptati sa ia startul duminica dimineata in cursa de semimaraton.

Viorel Palici alearga la Viena pentru a treia oara in cariera un concurs de sosea. „Pot spune ca este o provocare”, a declarat Viorel pentru aimx.ro

Viorel Palici aleargaDecizie surprinzatoare luata de unul dintre cei mai valorosi alergatori montani din tara. Viorel Palici alearga la sfarsitul saptamanii la Viena. Cunoscut pentru rezultatele bune pe trail, dar si in schi alpinism sau schi fond, Viorel Palici a luat decizia de a se testa si intr-un concurs de sosea. aimx.ro l-a contactat pe Viorel cand acesta se afla in drum spre capitala Austriei.

 „Pot spune ca este si o provocare. Merg la Viena impreuna cu mai multi prieteni. Este un concurs in care vreau sa imi testez viteza. E un test sa vedem cum merge si pe sosea. In acelasi timp nu vreau sa trag foarte tare,sa ma epuizez. Ca obiectiv imi doresc un timp sub 1 ora si 20 de minute. Ar fi un rezultat bun.” – Viorel Palici, pentru aimx.ro

 Viorel Palici alearga pe sosea dupa o pauza de 7 ani

2 curse pe sosea a mai alergat Viorel Palici pana in prezent. Se intampla in 2011. Atunci a luat startul la Maratonul Bucuresti si la Campionatul National de Semimaraton de la Onesti. „Maratonul tin minte ca l-am terminat spre 3 ore. M-am oprit insa de mai multe ori. Am avut ceva probleme cu papucii de alergare. La Onesti am avut un timp in jur de o ora si 15 minute” a mai spus sportivul in varsta de 28 de ani care nu intentioneaza sa faca trecerea spre alergarea pe plat.

Dupa semimaratonul de la Viena Viorel Palici revine pe trail. Va alerga pe 5 mai la EcoMarathon, concurs pe care l-a castigat in 2017. Imagini de arhiva de la Campionatul National de Semimaraton, Onesti 2011 puteti urmari aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire