Viorel Palici a castigat EcoMarathon 2017

0
1490

Lupta electrizanta la masculin

    Editia a 8-a a EcoMarathon 2017 Moieciu de Sus a ajuns la final. Sute de participanti au luat startul in cele doua probe: cors 14,2 km, cu 600 de metri diferenta de nivel si maraton 42 de kilometri, cu 2400 de metri diferenta de nivel si un timp limita de 9 ore pentru a fi declarat finisher.

Concurenta a fost una acerba. In proba de maraton au luat parte unii dintre cei mai valorosi alergatori montani din Romania. La feminin, Ingrid Mutter a reusit sa stabileasca un record de timp, in timp ce la masculin dupa 42 de km pe coclauri primii doi concurenti, Viorel Palici si Gyorgy Szabolcs, au ajuns la o diferenta de doar 31 de secunde, urmati de ultramaratonistul Robert Hajnal.

” Ca si zi de concurs nu era printre cele mai bune. Am suferit mult cu mentinerea ritmului. Asta nu ar fi fost o problema daca nu m-ar fi luat crampele pe ultimii 6 km de coborare in care nu reuseam sa mentin ritmul dorit desi forta necesara o aveam…A fost o atmosfera frumoasa intre noi doi si am reusit sa coboram amandoi sub bariera de 3 ore si 30 de minute ” – Gyorgy Szabolcs

 

„Obiectiv atins: nou record la EcoMarathon si o cursa la care am mers constant, de la inceput pana la sfaarsit, reusind sa termin cu resurse si sa ma bucur din plin de bucla 3, preferata mea” – Ingrid Mutter

Aflat la o aruncatura de bat de casa, Viorel Palici a reusit o victorie pe final in care nici el nu mai credea la un moment dat. „A fost destul de greu. La un moment dat credeam ca nu mai pot sa castig pentru ca m-am simtit si eu destul de rau. Nu am fost pregatit pentru aceasta cursa. Am mers impreuna cu Szobi pe prima bulca, apoi el s-a distantat pe cea de-a doua si cred ca am reusit sa-l prind cand mai era un kilometru pana la finish”, a apus Viorel pentru aimx.ro.

Clasament masculin, maraton:

1.Viorel Palici                     3.29.24

2. Gyorgy Szabolcs           3.29.55

3.Robert Hajnal                 3.34.09

4.  Bogya Tamas                3.41.47

5. Dialektos Giorgos          3.50.28

Clasament feminin, maraton :

  1. Ingrid Mutter ( locul 11 la general )          4.08.54
  2. Iulia Gainariu                                           4.17.13
  3. Crina Buzgan                                          4.37.29
  4. Roxana Lutic                                           4.45.20
  5. Carmen Albisteanu                                 4.45. 59

Photo Credit: Facebook EcoMarathon, Ion Trandafir