Thriller-ul de la Asiago povestit de Viorel Palici: „Am pus mana pe medalia de bornz! A fost o zi mare!”

710

 Viorel Palici a reusit la sfarsitul saptamanii trecute cel mai important rezultat al carierei. Indiferent ca vorbim de alergare montana, schi fond, schi alpinism sau winter triathlon. Sportivul nascut in Zarnesti a castigat medalia de bronz in proba de stafeta mixta la Campionatul Mondial de Winter Triathlon. Rusia si-a demonstrat forta in aceasta disciplina si a dominat autoritar concursul. Pe Viorel Palici si echipa Romaniei ii puteti urmari LIVE la Campionatul European de Winter Triathlon de la Cheile Gradistei, 22-24 februarie.

Viorel Palici a obtinut locul 7 la individual si medalia de bronz la stafeta mixta ( impreuna cu Edit Vakaria) la Campionatul Mondial de Winter Triathlon, Asiago, Italia

aimx.ro a vorbit cu Viorel Palici duminica noaptea, la cateva ore dupa ce impreuna cu Edit Vakaria aduceau o medalie istorica Romaniei. „Au fost doua zile epuizante. Foarte obositor. Ma dor picioarele, dar sunt extrem de bucuros. Nu ma asteptam la aceste rezultate”, au fost primele cuvinte ale sportivului. Delegatia Romaniei a ajuns vineri dupa pranz la Asiago, dupa un drum lung cu masina. Viorel a avut timp sa inspecteze doar traseul de bicicleta pentru ca imediat incepea sedinta tehnica. Sambata a avut primul start: proba individuala ( alergare, bicicleta, schi fond).

„Am muncit fantastic la bicicleta. Stiam ca e punctul meu mai slab. A fost bine pana la urma. Mi-am indeplinit dorinta sa intru in primii 10. La schi fond am avut al doilea timp dupa cel al campionului mondial: rusul Pavel Andreev. Si m-am pregatit doar de cateva ori pe schiuri. Mi-am dorit enorm sa intru in top 10 si am tras foarte tare. Dupa bicicleta eram pe locul 11 sau 12 si am terminat pe 7. Italienii au ramas putin socati cand m-au vazut la finish. Atat antrenorii cat si sportivii au venit sa faca poze cu mine. Mi-au spus ca am recuperat incredibil”, a povestit Viorel Palici.

Viorel Palici: „Pe schi am recuperat fantastic. Simteam ca rup betele. Am prins o zi extraordinara”

Viorel Palici medalieEdit Vakaria si Viorel Palici au avut de parcurs in total aproximativ 41 de kilometri in proba de stafeta mixta. Fiecare dintre ei s-a deplasat de doua ori pe traseul de alergare, mtb si schi fond. Edith a plecat prima.”Am avut incredere in ea. I-am spus cu o seara inainte ca stiu de ce este in stare si ca sunt sigur ca vom aduce un rezultat bun. Nu speram totusi la medalie avand in vedere ce natiuni se aflau la start”, a declarat Viorel pentru aimx.ro. 

Cand a intrat Edit in schimbul al treilea stafeta Romaniei se afla pe locul al patrulea, dupa Cehia.„I-am strigat sa mentina pozitia. Atat i-am spus. Sa se tina aproape de cehoaica pentru ca de restul ma voi ocupa eu”. Finalul a fost unul de thriller, cu Cehia avand un avans de jumatate de minut in fata Romaniei. Viorel Palici a retrait ultimii kilometri din drumul spre medalia de bronz. „Dupa alergare m-am mai apropiat putin. Am fortat pe bicicleta si am ajuns cam in acelasi timp la schimbul pentru schi fond. Eu am avut o problema cand m-am incaltat si a plecat inaintea mea cu doar cateva secunde. Pe schi am recuperat fantastic. Simteam ca rup betele. Stiam ca il domin. Si simtea si el asta. Cand l-am ajuns s-a uitat la mine cu o privire ce parca spunea „bai, unde te duci?”. A vrut sa ma blocheze, dar am facut o rupere de ritm si m-am distantat. L-am prins si pe juniorul de la italieni, iar de Italia am terminat la 40 de secunde. Daca mai avea cursa vreun kilometru si ceva cred ca puteam castiga argintul. L-am vazut pe italian epuizat la final. ”

Viorel Palici despre:Viorel Palici medalie

 

medalia de bronz: „Este cel mai important rezultat din cariera mea. N-am avut niciodata o medalie. Acum am pus mana pe ea. Si le\a ELITE. Mi-am dorit foarte mult un rezultat important. A fost o zi mare.”

Edit Vakaria:„Am fost coiega cu ea la schi fond. Eu eram la seniori, iar ea la juniori. Munceste foarte mult. Isi doreste. Este o luptatoare. Am avut incredere in ea. A crescut enorm in ochii mei. Jos palaria!!!”

Autor: Vlad Lucian Arhire