Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial al juniorilor la sabie

0
55
Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial al juniorilor la sabie
.sursa Facebook TVR SPORT
Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial al juniorilor la sabie
Sursa Federatia Romana de Scrima RIYADH 12 – 20 APRIL 2024

Vlad Covaliu a câştigat titlul mondial după 15-14 în finală cu rusul Pavel Graudyn. Este prima medalie câştigată de delegaţia României la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori. Vlad Covaliu este antrenat la lotul național de juniori de Alin Badea, dar are la activ și câteva acțiuni cu lotul de seniori al României unde este pregătit de brașoveanul Rareș Dumitrescu.

În decembrie, Vlad Covaliu a cucerit medalia de aur la Madrid la sabie cu 13 victorii din 13 meciuri în capitala Spaniei.

sursa Facebook Federatia Romana de Scrima

Vlad Covaliu a cucerit medalia de aur după ce l-a învins pe americanul Kevin Sohn cu scorul de 15-8 la Madrid.

În semifinale, Vlad Covaliu l-a întrecut pe sabrerul ucrainean Darii Lukashenko, de care a dispus cu scorul de 15-6.

Anterior, la etapa de Cupă Mondială de sabie rezervată juniorilor, la Tunis. Toți tricolorii au reușit să se califice pe tabloul principal.

În optimi, Vlad Covaliu a trecut cu 15-6 de germanul Jarl Kuerbis, în timp ce Radu Nițu l-a eliminat pe egipteanul Ahmed Hesham (15-7). În sferturi, Vlad l-a învins și pe Santiago Madrigal (Spania), cu 15-9, iar Radu a dispus cu 15-13 de francezul Axel Pogu.

A urmat duelul românilor în semifinale. Câștig de cauză a avut Radu, victorios cu 15-7. În finală, Radu Nițu s-a luptat cu uzbecul Zuhriddin Kodirov, pe care l-a învins cu 15-7, la Tunis. Vlad Covaliu a luat medalia de bronz, la etapa de Cupă Mondială a juniorilor în Tunis.

Mihnea Enache a terminat pe locul 18, Marco Șovar pe 22, Casian Cîdu pe 25, Luca Radu pe 34, Rareș Gheorghe pe 46, Alexandru Eva pe 47, iar Dacian Enache pe 64.

Sursa Federatia Romana de Scrima

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea