vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMWendy Bunea încheie pe trei la Cupa Franței de Ciclocros

Wendy Bunea încheie pe trei la Cupa Franței de Ciclocros

Wendy Bunea încheie seria de întreceri pe locul 3 în clasamentul general la Junioare întrecerile Cupei Naționale ale Franței la Ciclocros.

Wendy Bunea încheie cu un rezultat bun seria celor 6 etape ale Cupei Naționale ale Franței la Ciclocros. Este pe podium în Hexagon!Franța are un cult pentru întrecerile pe două roți.

Wendy Bunea a fost după primele 3 etape, pe locul 2 în clasamentul general la Junioare, la doar 7 puncte de locul 1.

Wendy Bunea încheie pe trei la Cupa Franței de CiclocrosWendy Bunea, aflată în primul an de Juniorat, e pe doi în Franța la Ciclocros.

Wendy Bunea a evoluat la Coupe de France Cyclo-Cross Camors 2022, competiție UCI C2, și a fost pe poziția a 4-a. A fost pe doi după trei etape și pe trei la finalul celor șase runde.

În octombrie, Wendy a fost pe locul doi în a doua etapă. În prima etapă, Wendy a terminat cursa pe locul 4.

Ciclocrosul este o disciplină de competiție pentru sezonul de toamnă și iarnă. Traseele sunt de obicei prin pădure, pe pietriș, iarbă sau singletrail și au un profil relativ plat cu mici denivelări.

Istoria ciclocrosului începe în 1930 când Geo Lefevre, unul din fondatorii Turului Franței, căuta o disciplină care să includă bicicleta, dar care să poată fi practicată pe timp de iarnă. Ziaristul francez organizeaza în acel an o competiție de cros ciclo-pedestrian, întrecere care s-a ținut într-o pădure de lângă Paris. Traseul era format din o buclă de câțiva kilometri prin pădure, dar îi obliga pe participanți să se dea jos de pe bicicletă în anumite zone și să înceapă să alerge. În 1950 a fost primul Campionat Mondial de Ciclocros.

Un traseu de ciclocros are între 2 și 3 kilometri lungime, iar acesta se parcurge pe o durată de timp. De regulă, se aplică regula 1 oră + 1 tur conform freerider!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE