Pregatita de ZEGAMA!!! Denisa Dragomir, week-end excelent in Italia

0
982

   Sfarsit de saptamana activ pentru Denisa Dragomir in Italia. Romanca a luat startul la Trofeo Nasego in 2 probe. A castigat la Vertical, iar a doua zi a ocupat locul al doilea in cursa de 22 de kilometri. Au fost ultimele teste inainte de celebrul concurs din Spania: Zegama ( 27 mai, 42 de kilometri).

Denisa Dragomir este in forma inaintea celor doua competitii importante din prima jumatate a anului: Zegama si Mondialul de Alergare Montana, Polonia

Zegama Denisa DragomirA fost un week-end plin pentru alergatoarea Denisa Dragomir. Sportiva a alergat in Italia la doua curse. Sambata a castigat proba de vertical de 4 kilometri, cu o mie de metri diferenta de nivel, din cadrul Trofeo Nasego. A fost primul VERTICAL pentru Denisa in 2018. „Am hotarat sa particip pentru a vedea daca mi-am imbunatatit urcarea si ca pregatire pentru Zegama si Mondiale. Intr-un VERTICAL dai suta la suta. Este diferit fata de cum abordezi urcarile intr-un concurs normal.”, a spus Denisa pentru aimx.ro.

Sportive specializate pe astfel de curse ca Elisa Compagnoni, Samantha Galassi sau Arianna Oregion au fost printre adversarele Denisei. „Primul kilometru si jumatate am alergat cu Galassi. Acolo am fortat si m-am desprins. Ultimul kilometru a fost insa cumplit, cu 500 de metri diferenta de nivel. Aveam insa un avantaj important de timp si astfel nu am fortat pentru ca venea si cursa de a doua zi.”

 A urmat o cursa de 22 de kilometri, cu 1400 de metri diferenta de nivel. 

Duminica Denisa a optat si pentru cursa de skyrunning de 22 de kilometri. Romanca a avut parte si aici o concurenta de TOP. Italianca Gaggi,campioana mondiala in 2013 si vicecampioana europeana in 2016 sau britanica Sarah Tunstall. Sarah a avut un 2017 excelent: bronz mondial si argint european. La start s-a aflat si kenyanca Murigi nimeni alta decat campioana mondiala din 2017 (alergare pe distanta scurta).

Murigi a plecat tare si a condus pe primii 12 kilometri. Denisa a fost a patra, kenyanca avand in acel moment doi kilometri si jumatate in fata romancei.„Am fost a patra pana la urcarea de la kilometrul 13. Atunci am depasit-o pe Murigi, iar apoi pe britanica. Sarah avea avans de un minut, dar dupa acea urcare si imediat pe coborare am lasat-o in spate cu 3,4 minute. Pe Gaggi nu am mai reusit sa o ajung. Studiez traseul foarte bine inainte si imi fac si strategia in functie de portiunile de traseu care ma avantajeaza”,a explicat Denisa Dragomir.

„E cu totul altceva cum alearga fetele specializate pe distante scurte. A fost o fugareala generala. ma refac acum si Sunt pregatita de zegama.” – Denisa Dragomir

TOP 5 TROFEO NASEGO 2018:                                    Zegama Denisa Dragomir    

  1. Alice Gaggi                        1.55.15
  2. Denisa Dragomir               1.56.22
  3. Sarah Tunstall                   2.00.17
  4. Celine Lafaye                    2.03.39
  5. Bani Barbara                     2.04.48

Autor: Vlad Lucian Arhire