Alexandru Ion este campionul U23 si Elite la Triatlon Supersprint

616
Alexandru Ion este campionul U23 si Elite la Triatlon Supersprint

Alexandru Ion este campionul care preia stafeta de la Ciprian Balanescu (timp 00:32:29). Anul acesta au fost peste 200 de participanti la Campionatul National de Supersprint ! In concurs Alexandru Ion si partenerii de competitie au avut in program 400 metri inot, 10 kilometri ciclism si 2 kilometri jumatate alergare. 34:19 a fost timpul lui Alex pe un traseu diferit fata de anul trecut, mult mai tehnic si ud.

Alexandru Ion este campionul U23 si Elite la Triatlon Supersprint si a vorbit pentru AIMX.

„Am participat cu placere la Campionatul National.  Este a doua editie la care particip, anul trecut am castigat la categoria de juniori unde am avut un super foto finish. L-am invins atunci pe colegul meu Cristi Tranulea. Anul acesta am pastrat ritmul si am reusit sa castig la U23 si Elite. A fost o cursa interesanta. Am reusit sa ma impun, dupa ce am facut diferenta ca deobicei la proba de inot. La bicicleta am tras tare cu Erick incercand ruperi de ritm si accelerari agresive. In schimb… la alergat mai am foarte mult de munca pana sa ajung la nivelul pe care mi-l doresc. Inca nu alerg timpi buni in triathlon, dar usor, usor voi imbunatati si aceasta veriga mai slaba . Overall a fost o cursa decenta in care am putut sa ma bucur de competitie si de oamenii care ma incurajau de pe margine. Sunt multumit pentru titlul de Campion National.”

Alexandru Ion se concentreaza pe calificarea la Campionatul Mondial din Australia. Fapt pentru care, dupa titlul cucerit la Supersprint  nu va mai participa la nici o competitie. Ion se  va antrena mai ales la alergat si apoi la inot si ciclism ca sa se califice la intrecerea mondiala din Australia. (12-16 septembrie).

 „Ca sa imi realizez obiectivele, am inceput sa lucrez “mai stiintific”. Am un plan de antrenament structurat in cicluri de pregatire. In acest plan am inclus testarile de Vo2 max pentru a ma antrena doar dupa zonele de HR si pentru a observa diferentele de la o luna la alta.”

CREDIT FOTO  Roli si George Bondei, pagina de facebook al “Campionatului National de Super Sprint”.

Autor: Ovidiu Pețenghea