Andreea Dragoman a câştigat Mastersul Spaniei la Tenis de Masă!

145
Andreea Dragoman a câştigat Mastersul Spaniei la Tenis de Masă!

Andreea Dragoman a câştigat finala în fața jucătoarei  Caroline Kumahara, din Brazilia. A fost 4-0!

Andreea Dragoman a câştigat la Madrid titlul în proba feminină de simplu a Mastersului Spaniei.

Andreea a trecut de semifinale, după o victorie în fața sportivei Marija Galonja din Serbia tot cu 4 la 0.

La competiţie a participat şi Roxana Istrate, dar ea nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

La masculin s-a impus danezul Jonathan Groth, care l-a învins în finală pe portughezul Marcos Freitas cu 4-1.

Andreea Dragoman a câştigat Mastersul Spaniei la Tenis de Masă!

Andreea a început să joace tenis de masă la  Mediaș. Antrenor i-a fost Gheorghe Vaida. Primul rezultat de top l-a avut în 2007. Andreea a fost pe primul loc la Top 16 Europa, competitie rezervata minicadetelor.

În 2011 a cucerit titlul european la minicadete, la simplu. Și-a apărat titlul la simplu, după un an, iar în 2013 s-a clasat pe locul 3 la dublu fete. În 2014, a facut parte din echipa care a urcat pe prima treapta a podiumului continental. În același an a fost numarul 1 la Top 10 Europa cadete, performanta reeditata în 2015. În același an a obținut și medalia de bronz la simplu, la Europene.

În 2016 Andreea a ocupat locul 2 în Top 10 Europa, a fost a treia în Grand Final. Ca memră a echipei României a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Europene. Andreea a fost în echipă cu Adina Diaconu, Andreea Clapa si Mihaela Plaeasu. A fost și succes la Mondiale împreună cu Adina Diaconu.

În 2017, Andreea s-a transferat la clubul ACS Dumbrăvița. În palmares și-a mai trecut medalia de argint la dublu fete, la Campionat European U21. A fost componentă a echipei României care a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial.

În 2018, a urcat pe treapta a doua a podiumului național la întrecerea de simplu a senioarelor. La Campionatul European U21 de la Minsk, la dublu a obținut medalia de bronz, alături de Adina Diaconu. Ultimul său trofeu la junioare a fost medalia de bronz  obținută cu echipa României, alături de Tania Plaian, Andreea Hudusan, Luiza Popescu și Elena Oprea, la Campionatul European U18.

Sursa foto Instagram Andreea Dragoman

Pe AIMX aflați aici și despre lupta de la Nantes