Kilian Jornet „a coborat din munti” pentru a doborî recordul istoric de 24 de ore de alergare

277

Spaniolul Kilian Jornet „a coborat din munti” pentru a incerca marea cu degetul. Alergatorul montan isi doreste sa doboare recordul mondial la 24 de ore. Performanta a fost reusita in 1997 de legenda ultraatletismului, grecul Yiannis Kourous : 305,506 km. Pentru a stabili o noua borna mondiala, Jornet, ar trebui sa alerge cu un pace de 4 minute si 45 de secunde pe kilometru in cele 24 de ore.

Phantasm 24 este numele sub care se desfasoara tentativa de doborare a recordului mondial

Solomon, sponsorul lui Kilian Jornet, a denumit „operatiunea” Phantasm 24, dupa numele viitorului model de adidas ce urmeaza sa il scoata pe piata.

Se incearca, pastrand proportiile, genul de eveniment realizat de INEOS in care Eliud Kipchoge a devenit primul om din istorie care coboara sub doua ore pe distanta maratonului.

Kilian Jornet alearga in Norvegia, pe pista, avand la dispozitie o serie de paceri experimentati care sa-l duca spre record. Marele dezavantaj este lipsa experientei in ceea ce priveste cursele pe plat si mai ales cele in bucla.

Kilian Jornet

Spaniolul a alergat primul concurs de 10 kilometri (sosea), din cariera, in octombrie anul acesta.

Kilian Jornet inainte de cursa:” Am doua mari ingrijorari in ceea ce priveste aceasta provocare. Alimentarea si daca ma vor tine picioarele pana la finalul celor 24 de ore. Ca sa pot sa am energie trebuie sa ma alimentez mult, dar in acelasi timp fara sa am probleme stomacale. Stiu ca pot sustine un efort de 24 de ore, dar ceea ce nu stiu e daca vor aparea sau nu probleme. Niciodata nu am contorizat pana acum kilometri, ci diferenta de nivel” 🙂

Kilian Jornet a alergat in prima ora 13,9 kilometri. A trecut in 44 de minute si 54 de secunde de primii 10 km

aimx.ro a stat de vorba cu ultramaratonistul roman Florin Ionita. Bucuresteanul este detinatorul recordului national la 24 de ore de alergare, 244,496 kilometri. Ionita nu crede ca Jornet va reusi sa-i „smulga” recordul vechi de 23 de ani grecului Kourous.

„Părerea mea e ca nu are nicio șansă. Eu spun ca se oprește la maxim 260 kilometri. De ce cred asta? Pentru ca ii lipsește antrenamentul pentru curse în buclă, pentru ca nu e alergător de plat”, a declarat Ionita pentru aimx.ro.

Ramai pe aimx.ro pentru update-uri cu evolutia lui Kilian Jornet de la Phantasm 24.

Tot pe site-ul notru poti urmari un interviu VIDEO EXCLUSIV cu supergreul Cristi Ciocan, care il va intlni in aceasta seara pe campionul olimpic de la Rio, Tony Yoka, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Kilian Jornet Facebook