Kilian Jornet a esuat in tentativa de a fi omul care alearga cea mai lunga distanta in 24h

415

Kilian Jornet nu a reusit sa doboare recordul lumii la 24 de ore. Spaniolul s-a oprit dupa doar 11 ore de alergare si 134,8 kilometri parcursi. Ar fi trebuit sa treaca de bariera de 303,56 km, rezultat reusit de Yiannis Kouros si pe care nu l-a mai „mirosit” nimeni de 23 de ani.

Din primele informatii Jornet incepuse sa sufere de ameteli puternice, iar medicii i-au recomandat sa se opreasca. Jornet a schimbat in mai multe randuri adidasii de alergare si a avut probleme la un moment dat si cu sireturile, pierzand aproape 1 minut pentru a reusi sa si le incheie.

Phantasm24, adidasii folositi de Jornet, urmeaza sa fie lansati de sponsorul sau Salomon

In cadrul aceluiasi eveniment, norvegianul Sebastian Conrad Håkansson a doborat recordul national al Norvegiei la 12 ore si a bifat 160 de kilometri intr-un timp extraordinar: 12 ore si 39 de minute, fiind in pace de record mondial la 24 de ore. Ulterior si Hakansson s-a retras in urma unei accidentari.

Jornet criticat de Kouros

Cu doar cateva ore inainte de startul „operatiunii” Phantasm24h, grecul Yiannis Kouros a reactionat pe pagina sa de facebook si l-a acuzat pe spaniol ca foloseste „shoe dooping”.

„Apreciez performanta realizata in mod oficial si sub niste regulamente care ofera sanse egale tuturor concurentilor. Toate aceste companii care sunt in spatele unor astfel de proiecte ce promoveaza notiuni anti-atletice si care incurajeaza si îi imping pe atleti sa triseze sunt vinovate in aceeasi masura” sunt doar cateva din randurile unui lung mesaj postat de omul care detine recordul mondial la 24 de ore de alergare.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre super rezultatul reusit de romanca Andreea Dragoman la tenis de masa, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Kiilian Jornet facebook