Andreea Răducan este ambasadorul UVT Liberty Maraton 2021

88

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 26 septembrie 2021 evenimentul UVT Liberty Marathon. Este singurul maraton organizat de o universitate din România. Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România – Timișoara, sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție. Obiectivul este de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

Andreea Răducan, multipla campioană olimpică, mondială și europeană va semna medalia oferită alergătorilor care parcurg o cursă în cadrul UVT Liberty Marathon 2021 (de la 2 la 42 km).

Andreea Raducan a devenit ambasador UVT Liberty Marathon 2021 dupa ce la precedentele editii, alte personalitati sportive ale Romaniei au oferit votul de încredere evenimentului sportiv organizat de UVT: Constantina Diță (2018), Simona Amânar (2019) si Camelia Potec (2020).

Alegerea Andreei Răducan ca ambasador al UVT Liberty Marathon 2021 este o alegere firească pentru că, alături de performanțele olimpice, mondiale și europene realizate în gimnastică, Andreea este și:

  • Alumnus UVT – Absolvind licența la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT;
  • Jurnalist și comentator sportiv, care și-a asumat un puternic rol educaționa pentru ceea ce înseamnă motivația autentică pentru performanță, precum și rolul important al unui mix între muncă, pasiune și devotament pentru a atinge desăvârșirea pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori;
  • Autor al cărții autobiografice „Reversul medaliei” prin care își arată recunoștința pentru ce a urmat experienței Sydney 2000: simpatia oamenilor care au rezonat cu performanța Andreei și cu emoția unui podium 100% românesc;
  • Ambasador al valorilor și principiilor morale autentice;

Odată cu prezența Andreei Răducan la UVT, s-a lansat și noul website https://libertymarathon.uvt.ro/ . Din 11 iunie se pot face si înscrieri in limita a 500 de persoane, onsite, pana in acest moment. Orice actualizări privind numărul de participanți onsite va fi comunicat în timp util tuturor persoanelor înscrise și celor interesate să se alăture evenimentului.

UVT LIBERTY MARATHON

Universitatea de Vest din Timișoara se preocupă constant de dezvoltarea continuă a comunității din care face parte, sprijinind membrii comunității sale în a deveni cea mai bună versiune proprie. Rolul educațional al Universității se manifestă și prin oferirea cadrului de dezvoltare sportivă, fiind știut faptul că prin sport dobândim claritatea obiectivelor, perseverență în urmărirea acestora, orientare pe termen lung și, nu în ultimul rând, motivația internă de a ne autodepăși constant.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre o competitie care ii aduce intr-un decor de vis atat pe alergatorii de trail, cat si pe cei de asfalt, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire