„Torino Romena”: 5 romani alearga in cursele de 6 si 24 de ore

103

„24 de ore di Torino” este un ultramaraton care se desfasoara sambata si duminica in parcul Ruffini din orasul Torino, nordul Italiei. 69 de concurenti sunt la startul cursei de 24 de ore. Printre ei si trei romani: Alina Muntean, Stefania Gabriela Iaciu si Marius Mocanu. La 6 ore s-au inscris Ionut Manolachi si Ion Vranceanu. Proba de 6 ore incepe la ora 17, ora Romaniei.

Francesca Canepa este superstarul competitiei: italianca este castigatoare a UTMB si de 3 ori a ultramaratonului Tor des Geants

„24 de ore di Torino” este un port bohneur pentru ultramaratonistii romani. E prima competitie internationala de ultramaraton pe sosea castigata de alergatorii romani: atat la feminin, cat si la masculin.

Pionierul ultraatletismului romanesc, Vasile Frigura, s-a impus aici in 2013, dupa ce a alergat 202,417 km. In 2018 a venit randul Marianei Nenu sa castige cursa feminina cu 187,474 km.

Anul acesta Gabriela Iaciu si Alina Muntean tintesc baremul de Mondial. Pentru asta trebuie sa treaca de borna de 200 de kilometri.

Infernal de cald la Torino pentru un ultramaraton: 30 de grade. Dupa 5 ore doi alergatori au fost luati cu ambulanta

Ion Vranceanu si Marius Mocanu

Pentru ieseanul Ionut Manolachi este prima cursa de 6 ore din cariera: „Daca imi iese un 64 de kilometri sunt multumit. E foarte cald. Traseul este plat si e o bucla de 1056 de metri”, a declarat cu doar cateva minute inainte de a incepe alergarea Ionut, pentru aimx.ro.

Dupa 5 ore de alergare Francesca Canepa conducea la feminin cu 54 de kilometri parcursi. Alina Teodora Muntean avea 53 km si ocupa pozitia secunda, iar Stefania Gabriela Iaciu se afla pe 6, cu 42,3 km.

Concursul masculin era condus de italianul Francesco Francescato, 56,1 kilometri. Marius Mocanu se afla pe 10, cu 45,5 kilometri.

In acest articol va vom tine la curent cu evolutia romanilor.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre noul ambasador al maratonului de la Timisoara, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire