Atuurile lui Teofil Vlad in Piatra Craiului, Cheile Turzii sau Cheile Bicazului

200
Atuurile lui Teofil Vlad in Piatra Craiului, Cheile Turzii sau Cheile Bicazului

Atuurile lui Teofil Vlad pe traseele din Romania. Recunoscutul alpinist si-a indeplinit visul in 2018 si impreuna cu Zsolt Torok si Romica Popa au reusit sa deschida o ruta in premiera spre varful Pumori (7156 metri). In decembrie a bifat Memorialul Pall Endre, „Heaven&Hell”, o noua ruta in Cheile Bicazului. Recent a publicat un articol pe pagina de socializare despre echipamentul pe care il foloseste.

Atuurile lui Teofil Vlad, de la Vertex si Gravity la Spyder!

”Uneori incaltamintea de „approach” face doar atat: te ajuta sa ajungi la baza peretelui si sa te dai jos pe picioare dupa ce ai iesit sus sau ai revenit in rapel la baza, asta in cazul in care ai decis ca este posibil. Daca in unele locuri cele doua actiuni sunt niste formalitati, exista altele care presupun un traseu in sine pana la baza obiectivului.”-Teofil Vlad

Teofil Vlad vizeaza traseul cu drumuri forestiere, pante de iarba, noroi, grohotis, pasaje abrupte.

Atuurile lui Teofil Vlad in Piatra Craiului, Cheile Turzii sau Cheile Bicazului”Este foarte important ce ai in picioare. Mai ales cand trebuie sa treci saritori, zone delicate. Sa treci zone in care te asiguri cu coarda, dar inca nu vrei sa te schimbi in espadrilele de catarat. Dupa experientele reusite cu Vertex si Gravity de la Kayland Romania, am decis sa incerc Spyder Low GTX. Este un clasic al Kayland. Deja il testasem pe poteci in Piatra Craiului, Cheile Turzii sau Cheile Bicazului. L-am urcat pe cateva trasee usoare de stanca. Temperaturile coborate nu imi dadeau prea mult avant sa ma incalt cu espadrilele.
Concluzia este ca sta foarte bine in picior si aderenta este excelenta. Poate niste grame in minus nu ar strica! Spyder compenseaza prin robustete si longevitate!”-Teofil Vlad

Pe AIMX puteti citi si despre cursele la schi Fond pe care le face Paul Pepene alaturi de ceri mai tari sportivi din lume. Articole gasiti aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea