Campionii din Piatra Craiului comenteaza cursa! Mutter si Palici sunt castigatori

760
Campionii din Piatra Craiului comenteaza cursa! Mutter si Palici sunt castigatori

Campionii din Piatra Craiului au vorbit despre cursa de la sfarsitul saptamanii. A fost o atmosfera speciala, dar care a fost umbrita de o tragedie. Doi concurenti si-au pierdut viata dupa ce au cazut intr-o prapastie!  Ingrid Mutter a alergat fara probleme. A castigat competitia feminina si a aflat despre ceea ce s-a intamplat abia cand a ajuns acasa. Ingrid a reusit chiar sa vina printre primii 20 de baieti.

Campionii din Piatra Craiului au vorbit pentru AIMX dupa cursa. Articolul dedicat lui Viorel Palici este AICI!Ingrid Mutter a reactionat dupa disparitia colegilor concurenti.

„Dumnezeu sa ii odihneasca! Stiu ca vor fi multe reactii. Unele mai mult sau mai putin intemeiate cu privire la Maratonul Pietrei Craiului. Reactii la fenomenul numit alergare montana in general. Tin sa precizez ca este una dintre cele mai frumoase curse de la noi din tara. In legatura cu aspectul sigurantei s-au organizat foarte bine! Traseul strabate poteci MARCATE! Ceea ce inseamna ca orice turist ar putea parcurge acel traseu. Este insa cu un grad de dificultate destul (nu foarte) crescut. Organizatorii au asigurat suplimentar anumite portiuni cu corzi. Salvamontistii si voluntarii au fost prezenti pe portiunile mai dificile. Imi pare nespus de rau pentru ceea ce s-a intamplat. Accidentele se intampla din pacate. Sper sa existe si un MPC 2020…”-Ingrid Mutter pe pagina desocializare.

Campionii din Piatra Craiului sunt alergatori cu mare experienta, iar concluziile oferite pentru AIMX sunt menite sa-i ghideze pe cei dornici sa progreseze.


Campionii din Piatra Craiului comenteaza cursa! Mutter si Palici sunt castigatori
Sper ca acest eveniment tragic sa fie un reminder pentru toti alergatorii! Cunoasteti-va limitele si alergati in siguranta! Alegeti-va concursurile in functie de nivelul de pregatire fizica si tehnica! In strainatate am alergat concursuri pe trasee mult mai expuse. Trasee mult mai periculoase si mult mai putin asigurate cu corzi! Diferenta dintre noi si ei este ca ei stiu sa isi aleaga cursele in functie de nivelul de pregatire Asta se vede si privind timpii de finish al ultimilor sositi. Eu am preferat sa parcurg portiunile respective in siguranta si nu in viteza.”Ingrid Mutter

Sunt zile de doliu in familiile celor doi alergatori, Eniko si Eduard, dar si in familia alergatorilor montani.

”Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei 2. Sper sa nu mai avem parte de stiri atat de triste la alte concursuri! Nu a fost vorba de alergatori lipsiti de experienta in acest caz. Din pacate m-am intristat mai tare dupa ce am aflat despre cine este vorba. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!” -Ingrid Mutter

Reactia organizatorilor Maratonului Piatra Craiului o puteti citi AICI!!!

 

Campionii din Piatra Craiului comenteaza cursa! Mutter si Palici sunt castigatoriCampionii din Piatra Craiului au vorbit pentru AIMX dupa cursa. O prima reactie a castigatorului!

„A fost o cursă foarte tehnică din cauza vremii care a facut ca totul sa fie ud si alunecos pe unde calcai. Pana la Funduri am fost pe locul 3 si in timpul coborarii spre Plaiul Foii am reusit sa ii depășesc pe rivali. Andrei Preda a venit pe 2 si Zincă Ionuț pe 3. Cursa următoare ar fi la Bunloc in Sacele.”– Viorel Palici

Interviul integral oferit de Viorel Palici il gasiti AICI!