Campionul european U20 al Romaniei, la 10000m, Rusu castiga din nou!

565
Campionul european U20 al Romaniei, la 10000m, Rusu castiga din nou!

Campionul european de tineret, Andrei Dorin Rusu a castigat la 1500 de metri concursul din Slovacia, la Bratislava. Pregatit pentru Nationalele de la finalul acestei saptamani, atletul  legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei a oferit reactii dupa prima victorie in 2018. 

Campionul european  U20 din 2017 este multumit de forma in care intra la Nationale.
„Forma mea este foarte buna si sunt pregatit sa scot un timp sub 3,45,00 pe 1500m. Am alergat singur timpul de 3,48,50 care este aproape de recordul personal. Este uimitor ca, fiind prima cursa din an am alergat asa. Anul trecut am avut varful de forma in cea de a 4 a cursa. Atunci  am facut recordul national de juniori cu timpul de 3,48,13. Anul acesta cred ca putem ajunge la ceva sub 3,45.00.”

Campionul european de tineret 2017 la 10.000m. se gandeste la Campionatul national din acest weekend (3 si 4 februarie).

Rusu vrea sa se califice si la Campionatul Balcanic de seniori.

„Antrenorul meu Cristian Prasneac imi face un program intens, solicitant. Avem planuri mari! Nici nu au idee adversarii mei ce le pregatesc. Speram la calificarea la Campionatului European de seniori din vara!”

Pana la intrecerile programate la Berlin in august, Rusu e concentrat pe concursurile de sala.

„Pregatirea pentru sezonul de sala este diferita pentru ca avem modul nostru personal de a ne antrena.  La Vatra Dornei e o zona frumoasa ca nivel de antrenamente. Am avut un stagiu de pregatire la Baile Felix de aproape o luna de zile. Cand am ajuns la Vatra Dornei mi-a fost putin greu la respiratie pentru ca ajungeam sa alerg si la -20 de grade.”

Andrei Dorin Rusu a alergat anul trecut 3,50,18 in prima cursa, iar acum 3,48,50 pentru victoria din Slovacia la 1500m.

 „Sunt incantat la inceput de sezon ca sportivul meu a castigat. Merge cu moralul ridicat la Campionatele Nationale de Seniori si Tineret. Va fi un weekend solicitant (3-4 februarie la Bucuresti). Andrei va alerga si sper intr-un timp foarte bun la Campionatul Balcanic de Seniori de la Instabul-Turcia . As vrea sa multumesc pentru acest rezultat Federatie Romane de Atletism. Rusu a fost sustinut pentru acest rezultat de Aqua Carpatica,Coloana Center Vatra-Dornei,West Oximoron Vatra-Dornei,Casa Bucovina Vatra-Dornei  si Primariei Vatra-Dornei si Consiliul Local Vatra-Dornei.” Cristian Prasneac antrenor