Catalina Axente a adus a doua medalie Romaniei la CE de lupte. Albert Saritov e in finala

84

Romania a cucerit si a doua medalie la Europenele de lupte de la Roma. Dupa aurul lui Alin Alexuc, de la 130 de kg, Catalina Axente a obtinut bronzul la 72 kg. Albert Saritov are si el asigurat argintul dupa ce a ajuns in finala categoriei 97 kg. Suzana Seicariu si Krista Incze au pierdut in schimb bataliile pentru medaliile de bronz.

Catalina Axente, finala pentru bronz perfecta la Roma

Catalina Axente este a doua medaliata a Romaniei la Campionatul European de lupte de la Roma. Sportiva noastra a invins-o cu 5-1 in meciul pentru bronz pe italianca Enrica Rinaldi.

Axente ajunsese in penultimul act dupa ce a invins-o in sferturi pe Augustine Jocelyne Dacher (Franţa), cu 3-1. Romanca a pierdut în semifinale cu Maria Selmaier (Germania), 3-8. Este cel mai bun rezultat din cariera Catalinei Axente.

Albert Saritov, in finala la CE de lupte

Albert Saritov (97 kg) este în finala Campionatului European si are asigurate medaliile de argint. Saritov l-a învins in semifinale, prin superioritate tehnică (10-0), pe Gennadij Cudinovic (Germania), si va lupta sambata pentru aur.

Saritov trecuse in optimi, cu 6-4, de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano, iar in sferturi l-a invins pe polonezul Radoslaw Baran (5-1).

Tot la lupte libere, Andrei Dukov va lupta sambata in recalificari cu sarbul Stevan Andria Micic la cat. 57 kg. În optimi, romanul l-a invins pe italianul Givi Davidovi, dar a pierdut in sferturi cu turcul Suleyman Atli.

La cat. 65 kg, George Bucur l-a invins in optimi pe italianul Abdellatif Manour, dar a pierdut in sferturi in fata azerului Ali Rahimzade.

Omaraskhab Nazhmudinov, la cat. 79 kg, l-a invins in preliminarii pe italianul Salvatore Diana, insa a cedat in optimi in fata azerului Jabrail Hasanov.

Kriszta Incze a pierdut meciul pentru bronz de la categoria 65 kg, in fata ucrainencei Iryna Koliadenko, 0-8.

Incze s-a calificat in semifinale dupa ce a invins-o in primul tur pe bielorusa Yauheniya Andreichykava (2-0), iar in sferturile de finala de maghiara Gabriella Sleisz (2-2, decizie VPO 1). Kriszta a pierdut in semifinale cu Nikolova Hristova (Bulgaria), 1-5.

Incze nu si-a putut apara la Roma medalia de argint la categoria sa, obtinuta la Europenele de lupte de la Bucureşti, de anul trecut.

Suzana Seicariu (53 kg) a ajuns si ea sa lupte pentru medalia de bronz, insa a fost invinsa de germanca Annika Wendle, 1-4.

Romanca a pierdut in primul tur, în faţa olandezei Cornelia Francisca Blaszka (0-5), insa a intrat in recalificari. Si-a invins acolo doua adversare, Tatyana Varansova (Azerbaidjan) – 4-3, si Silje Knutsen Kippernes (Norvegia) – 2-0, victorii care i-au permis sa se bata pentru bronz.

Pe AIMX puteti citi si despre seria de clasari pe podium ale reprezentantilor Romaniei la snowboard. A fost victorie in Grecia, detalii aici!

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Lupte