Alin Firfirica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

152
Alin Firfirica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

Alin Firfirica se impune la ISTAF INDOOR BERLIN. Atletul roman are un start excelent de an. Alin a fost declarat cel mai bun sportiv al Federatiei Romane de Atletism in 2019. Alin a castigat in Mercedes-Benz Arena din capitala Germaniei. Sportivul legitimat la Clubul Steaua Bucuresti s-a impus cu o aruncare a discului de 62,27 metri.

Alin Firfirica se impune in fata sportivilor titrati in concursul din Berlin la aruncarea discului!

Alin Firfirica a aruncat discul la 62,27 metri! Martin Wierig, finalist la Mondialele de la Doha, in 2019 a avut o aruncare la 62,07 metri. Christoph Harting (campionul olimpic de la Rio, in 2016) a aruncat discul la 61,28 metri. David Wrobel (medaliat cu bronz la Campionatele Nationale ale Germaniei) a aruncat discul la 60,94 metri.

Firfica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

Alin Firfirica a fost aproape de podium si la Campionatele Mondiale in aer liber de la Doha, din 2019. A fost atunci pe 4. Alin s-a intors in Portugalia, unde antrenoarea Daniela Costian il pregateste intr-un cantonament programat pana la finele acestei luni.

In octombrie, Alin Firfirica a devenit campion mondial!

Alin a participat la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Sportivul antrenat de Daniela Costian si-a continuat in China seria de evolutii excelente din toamna. Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirica a castigat la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri.

Pe locurile 2 si 3 ale probei de aruncare a discului s-au clasat doi sportivi din Rusia.  Aleksei Khudiakov a aruncat discul la  61,64 metri. Viktor Butenko a fost pe 3 cu o aruncare la  59,65 metri. Au participat 12 sportivi.

Firfirica a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo inainte de participarea la Campionatele Mondiale de la Doha. Alin a castigat Memorialul Kamila Skolimowska, in Polonia si si-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice din 2020!

Sursa Federatia Romana de Atletism

Pe AIMX cititi aici si despre medaliile cucerite pentru Romania la Campionatele Europene de Lupte!

Autor Ovidiu Pețenghea