Alin Firfirica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

0
723
Alin Firfirica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

Alin Firfirica se impune la ISTAF INDOOR BERLIN. Atletul roman are un start excelent de an. Alin a fost declarat cel mai bun sportiv al Federatiei Romane de Atletism in 2019. Alin a castigat in Mercedes-Benz Arena din capitala Germaniei. Sportivul legitimat la Clubul Steaua Bucuresti s-a impus cu o aruncare a discului de 62,27 metri.

Alin Firfirica se impune in fata sportivilor titrati in concursul din Berlin la aruncarea discului!

Alin Firfirica a aruncat discul la 62,27 metri! Martin Wierig, finalist la Mondialele de la Doha, in 2019 a avut o aruncare la 62,07 metri. Christoph Harting (campionul olimpic de la Rio, in 2016) a aruncat discul la 61,28 metri. David Wrobel (medaliat cu bronz la Campionatele Nationale ale Germaniei) a aruncat discul la 60,94 metri.

Firfica se impune la aruncarea discului, la concursul din Berlin

Alin Firfirica a fost aproape de podium si la Campionatele Mondiale in aer liber de la Doha, din 2019. A fost atunci pe 4. Alin s-a intors in Portugalia, unde antrenoarea Daniela Costian il pregateste intr-un cantonament programat pana la finele acestei luni.

In octombrie, Alin Firfirica a devenit campion mondial!

Alin a participat la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Sportivul antrenat de Daniela Costian si-a continuat in China seria de evolutii excelente din toamna. Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirica a castigat la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri.

Pe locurile 2 si 3 ale probei de aruncare a discului s-au clasat doi sportivi din Rusia.  Aleksei Khudiakov a aruncat discul la  61,64 metri. Viktor Butenko a fost pe 3 cu o aruncare la  59,65 metri. Au participat 12 sportivi.

Firfirica a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo inainte de participarea la Campionatele Mondiale de la Doha. Alin a castigat Memorialul Kamila Skolimowska, in Polonia si si-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice din 2020!

Sursa Federatia Romana de Atletism

Pe AIMX cititi aici si despre medaliile cucerite pentru Romania la Campionatele Europene de Lupte!

Autor Ovidiu Pețenghea