„Urmaritorii” Cojan-Ivanov castiga Maraton 7500, „proba regina”

565

Echipa Cojan – Ivanov este castigatoarea „regelui neincoronat al ultramaratoanelor montane din Romania”, asa cum aprecia Robert Hajnal dificilul concurs Maraton 7500. De altfel Robert Hajnal si Andrei Preda detin recordul concursului. Au reusit un finish pe lumina in 2017, in 14 ore, 30 de minute  si 9 secunde. Anul acesta Gabriel Cojan si Octavian Andrei Ivanov au facut o cursa extraordinara de urmarire: au devenit lideri abia pe a treia coborare de la varful Omu, cu ceva mai bine de o ora inainte de finish.

Gabriel Cojan – Andrei Ivanov au castigat Marathon 7500 (cursa de 90 de kilometri), editia 2019, in 18 ore si 20 de secunde.

Gabriel Cojan si Andrei Ivanov au castigat locul 1. Au trecut linia de sosire la fix 20 de secunde dupa miezul noptii. Au fost intampinati de organizatori cu paine si sare. Epuizati, dar fericiti pentru cursa carierei lor de pana acum. A fost un concurs epic pentru „urmaritori” care au recuperat 10 pozitii pentru a deveni campioni. „A fost prima mea cursa castigata de cand m-am apucat de alergat. Sincer, a incununat practic toata munca pe care am depus-o pana acum. Cand la un moment dat mi s-a spus ca mai avem 4 minute pana la locul 1, am zis ca daca am ajuns pana aici, am sa mor pana castig”, a spus imediat dupa concurs Gabriel Cojan.

A fost o lupta crancena pana spre finalul ultramaratonului: 4 echipe se aflau la un interval de doar 20 de minute si se „bateau” pentru primele 3 pozitii. Locul al doilea a fost ocupar de Balint Bartha-Szabolcs Takacs, in 18.28.22. La 5 minute in spatele lor a venit echipa Laurentiu Vezentan-Sztranyiczki Gabor, 18.33.36.

Locul 4 i-a revenit unei echipe mixte: Adriana si Adrian Plonista au terminat in sprint: 19.20.52 si au depasit cu doar 5 secunde  „cuplul” Gheorghe Codrea – Stefan Salagean, 19.20.57.

Prima echipa feminina ajunsa la finish a fost formata din Vasilica Lefter si Mihaela Irimia

Fetele au alergat sub numele „Dream Team” si au petrecut toata noaptea pe traseu. Au ajuns la sosire in aceasta dimineata dupa 27 de ore, 32 de minute si 9 secunde de efort. Nici vremea nu a tinut cu alergatorii. Pe crestele Bucegiului a nins, iar temperaturile au coborat spre 0 grade si chiar mai putin pe timpul noptii. Rezultate LIVE, puteti vizualiza, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti afla ce rezultate au reusit atletii romani la Campionatul European de Tineret, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire