Concurs inedit. Lavillenie, Duplantis şi Kendricks au sărit cu prăjina de acasă

64

Concurs inedit de săritură cu prăjina. Trei dintre cei mai buni atleţi ai momentului, Renaud Lavillenie, Arman Duplantis şi Sam Kendricks, s-au duelat într-o competiţie cu un format original. Fiecare dintre cei trei a concurat din grădina proprie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Renaud Lavillenie şi Arman Duplantis, la egalitate în ineditul concurs

Francezul Renaud Lavillenie, suedezul Arman Duplantis şi americanul Sam Kendricks s-au înfruntat într-o competiţie disputată într-un format original, fiecare concurând din propria grădină, din Franţa sau SUA. Lavillenie a concurat în grădina proprie din Perignat-les-Sarlieve (centrul Franţei), Kendricks din Oxford (Mississippi), iar Duplantis, în Lafayette (Louisiana).

Concursul „Ultimate Garden Clash” a fost transmis în direct pe reţelele de socializare de către World Athletics şi a avut un obiectiv inedit: depăşirea de cât mai multe ori a ştachetei înălţate la 5 metri, într-un interval de 30 de minute.

Duplantis, actualul deţinător al recordului mondial (6,18 m) şi Lavillenie s-au clasat la egalitate pe primul loc, ambii cu câte 36 de sărituri reuşite şi o singură ratare, în timp ce Kendricks, dublu campion mondial, a fost al treilea, cu 26 de sărituri de peste cinci metri reuşite.

„Să reuşeşti 36 de sărituri de 5 metri în 30 de minute este enorm. Îl provoc pe oricine de pe Planetă să facă acelaşi lucru”, a declarat Kendricks.

Concursul a adunat peste 20.000 de telespectatori simultan, iar înregistrarea video a competiţiei a strâns sute de mii de vizionări pe diverse reţele.

Preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, i-a felicitat pe cei trei sportivi pentru „această iniţiativă formidabilă, cu adevărat simpatică şi inovatoare”.

Lavillenie şi Duplantis se vor înfrunta din nou, pe 11 iunie, într-un nou concurs inedit la distanţă, organizat în locul reuniunii de la Oslo. Suedezul va concura pe legendarul stadion Bislett, din Oslo, fără public, împotriva atletului norvegian Sondre Guttmorsen, în timp ce francezul va sări din nou în grădina proprie.

Pe AIMX cititi aici si ce atlete din SUA au fost suspendate provizoriu de Unitatea de Integritate in Atletism

Credit foto: straitstimes.com

Autor: Ciprian Constantin