Rezultate ultramaraton Autism 24h: fetele au acaparat podiumul la general

232

Duminica dimineata la ora 10 s-a incheiat competitia de ultramaraton Autism 24h. 150 de concurenti au alergat in diferite zone din Romania, dar si in strainatate. S-a alergat in casa, in curte, in parcuri, in jurul blocului, pe banda sau prin cartier. Dupa 24 de ore cel mai bun rezultat l-a reusit Mara Guler (Timisoara), cu 225,12 kilometri. De notat performanta lui Zoltan Kiss, cel care a parcurs 231,12 kilometri in 24 de ore, fiind singurul sportiv care a participat in scaun cu rotile. „Cea mai grea cursa din cele 54 la care am participat. Am dat tot ce puteam si a fost cel mai greu lucru pe care l-am facut vreodata. Am scos un rezultat incredibil la care nu speram si mi-am testat limitele„, a spus Zoltan (foto).

Podium feminin la ultramaratonul Autism 24H

Lupta pentru locul 1 s-a dat in 3: Mara Guler, Mariana Nenu si Gabriela Iaciu au ocupat in aceasta ordine podiumul. Cu 5 ore inainte de final Gabriela Iaciu conducea clasamentul cu 181 de kilometri, la 9 kilometri in fata Marianei si 12 avans fata de Mara. Situatia s-a schimbat insa pana la final. Ultramaratonista din Timisoara s-a impus in cele din urma dupa ce a alergat 225,12 kilometri. Ea a alergat atat in aer liber, pe sosea, cat si pe banda. Mariana Nenu a adunat 220,98 de kilometri, toti alergati indoor, pe banda, in timp ce Gabriela Iaciu a parcurs 218,2 kilometri, toti pe sosea.

Razvan Farkas a fost al patrulea concurent care a trecut de 200 de kilometri in 24 de ore ( sosea+banda). Razvan a reusit 201 kilometri. Pe locul 2 la masculin s-a aflat Laurentiu Cobzaru cu 193,2 kilometri, iar pe 3 Ioan Chifu cu 188,60 de kilometri. Din cei 150 de concurenti, 120 au fost finisheri, cu cel putin 100 de kilometri alergati.

„150 de alergatori ce au avut un curaj greu de explicat si s-au inscris intr-o provocare ce cu siguranta trezeste multi fiori pe sira spinarii. Minim 100 km in 24 de ore. Fiecare participant a transmis acolo in comunitatea in care traieste o speranta de recastigare a #LIBERTATII„, a declarat Adrian Gemanaru, organizatorul concursului.

Rezultatele complete le gasiti, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti citi despre cum s-au intrecut 3 dintre cei mai valorosi saritori cu prajina din lume, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire