Două atlete din SUA, suspendate provizoriu de Unitatea de Integritate în Atletism

164

Două atlete americane au fost suspendate dintr-un motiv inedit: nu au oferit datele de localizare. Una dintre ele, Deajah Stevens, a ajuns în finala probei de 200 de metri la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro.

Deajah Stevens, a cincea la Mondialele de la Londra

Deajah Stevens (24 de ani) a încheiat pe locul 7 Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, şi a fost a cincea la Campionatele Mondiale de la Londra, din 2017. Americanca a devenit şi campioana SUA în 2017.

Şi ea suspendată provizoriu, compatrioata Gabrielle Thomas (23 de ani) este dublă câştigătoare la concursul Diamond League de la Lausanne (2018 şi 2019), tot la proba de 200 metri.

Unitatea de Integritate în Atletism l-a suspendat provizoriu şi pe kenyanul Alex Korio Oliotiptip (29 de ani), al 11-lea în proba de 10.000 metri la Mondialele de la Doha, de anul trecut.

Conform normelor antidoping în vigoare, sportivii trebuie să indice datele de localizare autorităţilor din domeniul combaterii dopajului cu 90 de zile înaintea oricărei competiţii, pentru a putea fi testaţi.

Preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, a avertizat luna trecută sportivii care au de gând să apeleze la substanţa interzisă în perioada în care întrecerile sunt suspendate.

„În mod cert, din cauza suspendării întrecerilor, a restricţiilor de circulaţie, controalele antidoping sunt mai dificil de realizat. Dar nimeni nu ar trebui să-şi imagineze că nu va avea loc niciun control. Vreau să transmit un mesaj foarte clar sportivilor: să nu credeţi că nu vom face teste antidoping. Dacă nu respectaţi integritatea sportului pe care-l practicaţi veţi fi prinşi”, a spus şeful Federaţiei Internaţionale de Atletism.

Pe AIMX cititi aici si despre ultramaratonistii romani care alearga in locatii din cele mai diverse la Autism Covid 19

Credit foto: foxsports.com