Constantin Popovici este primul roman care sare in High Diving!

822
Constantin Popovici este primul roman care sare in High Diving!
Constantin Popovici of Romania dives from the 27 metre platform on the roof of the Opera House during the first training session of the fifth stop at the Red Bull Cliff Diving World Series in Copenhagen, Denmark on August 23, 2018.
Constantin Popovici a inceput sa practice sarituri in apa la varsta de 8 ani si este primul roman care participa la un concurs de high diving.
„Am facut inot la inceput si primul meu antrenor Adrian Cherciu m-a descoperit. De atunci sunt implicat in sarituri in apa. Am participat la numeroase campionate nationale, Europene, Mondiale cat si la Jocurile Olimpice de la Beijing.”

Constantin Popovici a avut cel mai bun rezultat, locul 8 la Campionatul Mondial de la Roma, in 2009.

„In 2011 am primit o oferta sa muncesc pe un vas de croaziera facand spectacole de sarituri in apa. Am lucrat cativa ani pe vas, intre timp am ajuns sa lucrez si la Cirque du Soleil in Las Vegas. Am mai lucrat prin Europa in parcuri de distractie. Am facut spectacole de sarituri in apa dar am si participat la nationale cand am avut ocazia.”

Constantin Popovici a trecut peste accidentari si a ajuns la RedBull Cliff Diving!

„Anul trecut am avut o accidentare, am sarit de la 20 de metri intr-o piscina prea mica si mi-am rupt piciorul Am avut dubla fractura. Au urmat doua operatii. Am facut recuperare si am participat la nationalele de anul acesta la Bacau in martie. Mi-am facut punctajul pentru Glasgow 2018 dar nu am reusit sa ajung la o intelegere cu federatia. Oficialii doreau sa ma intorc in tara si sa ma antrenez in Romania pentru a putea participa la Europene. Am vrut sa imi dedic anul acesta pentru a ma antrena la high diving 27 metri.
Ceea ce am si facut! Usor, usor am reusit sa prind un wild card la etapa din Copenhaga unde am obtinut un remarcabil loc 7 fiind primul roman care participa la un concurs de high diving.”
Constantin Popovici a vorbit pentru AIMX despre ce inseamna pentru un roman sa faca cliff diving.
”Inseamna un pas enorm pentru sportul romanesc avand in vedere ca sunt singurul in momentul de fata care face asa ceva si este si mai mult de remarcat avand in vedere ca locurile de antrenament in „LUME” sunt foarte putine. Tot ce am facut ca sa ajung la acest concurs a fost pe forte proprii, antrenamente gandite si calculate in totalitate de mine fara antrenor fara nici un fel de suport din partea nimanui.”
Anul acesta Popovici este concentrat sa continue evolutia in  high diving.
„Am foarte multi prieteni in lume care au facut tranzitia asta de la sarituri in apa la high diving si am zis ca acum e si randul meu. Prima participare a fost o experienta unica. Foarte multi ma cunosteau din concursuri la 10 metri sau din spectacolele in care am fost dar niciodata nu m-au vazut facand high diving. A fost o supriza uriasa si absolut toata lumea a ramas impresionata de prestatia mea.”
Urmatoarea competite pentru Constantin Popovici  este saptamana viitoare in Italia, se numeste Marmeeting. Este un concurs de high diving 28 metri, este foarte cunoscut in lume si este a 32-a editie.
Autor: Ovidiu Pețenghea