Din pasiune pentru alergare! Exemplul dat de Cristina Man

102
Din pasiune pentru alergare! Exeplul dat de Cristina Man

Din pasiune a inceput povestea de alergatoare (amatoare) a Cristinei. A participat la Semimaraton Bucuresti. A concurat in formula stafeta cu ai ei colegi de munca, in 2015. Cristina a facut sport sub diverse forme. Mergea mai mult sala iar alergarea era pe post de warm-up.

Din pasiune Cristina Man alearga constant! De la primul Semi a prins-o spiritul competitiei si alergatul in curse importante.

”In 2016 schimbasem locul de munca si nu mai aveam colegi de stafeta. Ma mutasem intr-o zona a Bucurestiului mult mai accesibila pentru alergatori. Am decis sa ma apuc ceva mai serios de antrenamente si sa bifez primele curse solo (10km). ”-Cristina Man

La prima cursa la care a participat Cristina Man a obtinut locul 2 la categoria de varsta.

Din pasiune pentru alergare! Exemplul dat de Cristina Man

”Nu pot decat sa recunosc ca a contribuit si sentimentul respectiv la a ma motiva sa alerg in continuare. Prima cursa a fost la Cernica, in cadrul defunctului Runfest. Cu timpul, alergarea a devenit sportul de baza! Am inceput sa ma orientez atat la curse de plat cat si la montane. De munte am fost pasionata de mult. Alergarea montana mi-a dat ocazia sa descopar muntele, acum cu mai multa adrenalina. ”-Cristina Man

Din pasiune pentru alergare Cristina Man reuseste de regula sa duca 4 alergari pe saptamana!

”In perioada asta incerc sa duc 5 pentru ca ma pregatesc pentru maraton.Imi vine greu sa explic ce ma „motiveaza”. Asta, in primul rand, pentru ca eu nu privesc alergarea ca pe o corvoada. Alergarea in sine e motivatia. Sigur ca uneori nu am chef de antrenamente sau nu am timp sau sunt prea obosita pentru ele.

Din pasiune pentru sportul preferat Cristina trece peste orice obstacol!

Niciodata nu pot sa zic ca mi s-ar fi intamplat sa ma simt mai rau dupa alergare decat m-am simtit inainte. Nu (mai) pun presiune pe mine si ma bucur de alergare si de eliberarea mentala pe care mi-o ofera.

Cristina are o profesie cu un nivel de stres zilnic foarte ridicat. Are un program extrem de munca. Se intampla sa lucreze 12-14 ore pe zi.

Ma agat de orice posibila supapa de eliberare a presiunii cumulate. ”-Cristina Man

Din pasiune pentru alergare! Exemplul dat de Cristina Man

Cristina Man nu a avut niciodata antrenor propriu zis. Considera alergarea in primul rand un mijloc de relaxare!

”Nu vreau sa creez presiunea care ar veni inevitabil cu un antrenor. Cu toate acestea, trebuie sa admit ca au fost multi oameni care mi-au dat sfaturi si care m-au ajutat de-a lungul timpului sa evoluez. Mentionez aici mai ales capitanii comunitatii adidas Runners Bucharest (Alex Corneschi si Anca Bucur). In rest, insa, solo runner, astfel incat am descoperit, pe langa pasiunea alergarii, pasiunea pentru teoria alergarii. Citesc, ma documentez, ma educ. Si e tare frumos. ”-Cristina Man

La 4-5 luni, Cristina isi da restart. Intr-o luna plina de antrenamente, aduna in jur de 200 kilometri pe luna.

”Nu asa m-am antrenat de la inceput. Ultimele 8-10 luni doar am ajuns la acest nivel. Au inceput deja sa se vada beneficiile. Mult, putin, atat duc eu la acest moment. De asemenea, incerc sa fac si cross-training, antrenamente de forta sau de stretching. Antrenamentele de forta ma fac o alergatoare mai buna, mai sanatoasa si mai ferita de accidentari. Pana acum am investit energie si timp in alergare si am primit inapoi doar beneficii! Am avut norocul sa nu sufar nicio accidentare.”-Cristina Man

Din pasiune pentru alergare! Exeplul dat de Cristina Man

Pentru Cristina ramane memorabila participarea la primul maraton, pe traseul original (Marathon – Atena). Rezultatele Cristinei:

Cross 10,8km – Semimaraton Gerar 2020 – loc 3 general feminin/ 2 categorie (23-34 ani).

Ciucas X3 – Maraton 2019 – loc 3 categoria 30-39 ani (in top 10 open feminin, parca 7-8).

Carpathia Trails – cursa Fundata Solo (15 km) 2019 – loc 1 open feminin.

Shoreditch 10k – adidas City Runs 2019 – locul 2 cu echipa adidas Runners Bucharest (nota: concurs pe echipe, 2 fete si 2 baieti in fiecare echipa, clasamentul fiind facut din timpii cumulati ai celor 4 membri).

Bunloc Vertical Race – Festival Sport Montan Sacele 2018 – locul 3 categorie.

Cross 10,8km – Semimaraton Gerar 2019 – loc 3 categorie (23-34 ani).

Cross – Semimaratonul Bucuresti 2016 si 2017 – loc 1 open feminin.

Sursa Foto Gerar Fisheye.ro

Autor: Ovidiu Pețenghea