Dinamovistii de la Skimo Team iau medalii in Austria. Coltea si Surdu se impun!

630
Dinamovistii de la Skimo Team iau medalii in Austria. Coltea si Surdu se impun!

Dinamovistii de la  Skimo Team au urcat pe podium la puternicul concurs de la Bischofshofen in proba de sprint schi alpinism. Rares Manea si-a verificat lotul pentru Campionatele Europene.

Dinamovistii de la Skimo Team au atacat increzatori competitia Hochkönig Erztrophy.

In Austria au fost  la start  cei mai buni concurenti din Austria si Germania fiindca se decerneaza titlurile de campioni nationali din cele doua tari.

Dinamovistii de la Skimo Team au dat primul castigator in Austria.

Rares Manea a supervizat cadetii si juniorii din echipa sa si rezultatele au confirmat asteptarile. ” Am avut sprint in prima zi, apoi  vertical și incheiem cu proba la individual.  Probele sunt de cadeti, juniori si seniori. Sunt multumit de evolutia sportivilor mei

Dinamovistii de la  Skimo Team au castigat medalii la  juniori si la cadeti.

George Coltea s-a impus la juniori, categorie la care Dragos Blaj a fost pe 3. Constantin Surdu a terminat pe doi la cadeti, categorie unde George Jinga a finalizat pe 4.

In calitate de sportiv Rares Manea s-a apropiat de semifinale. A ocupat locul 11 in calificari. A avut posibilitate sa ajunga in semifinale!

Sprintul s-a desfasurat  in sistem piramida. S-a dat startul din 20 in 20 de secunde. Durează aproximativ 3 minute pentru fiecare concurent.  Concursul e foarte tehnic. Sportivii au  folosit toate manevrele din schi alpinism.  Traseul a fost cu aproximativ 100 metri diferenta de nivel. Dupa o panta accentuata Rares Manea avea sanse la calificare dar s-a dezechilibrat, a cazut si a pierdut 5 secunde. Pe coborare Rares a cazut de doua ori si a pierdut locul doi in grupe care il ducea in semifinale.

Nu a mai putut recupera in raport cu Daniel Zugg care a sprintat spre finish. Zugg a fost incurajat de conationali dupa ce in etapa de Cupa Mondiala din Andorra a terminat pe 8.

Rares  Manea e increzator dupa experienta de la sprint pentru Verticalul de sambata! Rares a inceput sa schieze la varsta de 5 ani, cand tatal lui i-a adus din Germania o pereche de schiuri. Este specialist la schi-alpinism pe care il practica din 2003.