vineri, decembrie 8, 2023
AcasăSPORTURI DE IARNAGeorge Jinga are medalie in proba de vertical de la Campionatul Mondial...

George Jinga are medalie in proba de vertical de la Campionatul Mondial de Schi Alpinism

George Jinga are medalie in proba de vertical de la Campionatul Mondial de Schi Alpinism, la cadeti. A cucerit bronzul. Este un succes extraordinar. George isi reconfirma valoarea dupa titlul de vicecampion european cucerit anul trecut. Sportivul de la Dinamo Skimo Team a fost la doar 37 de secunde distanta de titlul de campion mondial.

George Jinga dupa medalia de bronz de la Campionatul Mondial de Schi Alpinism: „Stiam ce pot! Am plecat increzator. Ma bucur ca si anul acesta ma intorc acasa cu o medalie”

George Jinga e cel mai bine plasat tanar al Romaniei la Mondialul de Schi AlpinismA fost a treia cursa in care George a luat startul la Campionatul Mondial de Schi Alpinism din Elvetia. Si medalia parea „sa bata la usa”, dupa locul 4 de la individual. George a vorbit pentru aimx.ro despre desfasurarea probei.„O cursa in care nu am fost tocmai favorizat, deoarece majoritatea traseului a fost foarte plat. Eu sunt adeptul urcarii putin mai abrupte. Am plecat increzator, imi cunosteam concurentii si stiam ce pot. De la start am plecat tare. Am ajuns pe poziția a treia dupa cei doi frati elvetieni. Am tras cat de tare am putut insa si concurentii erau foarte bine pregatiti. Sunt multumit de mine si ma bucur ca si anul acesta pot merge acasa cu medalie”.

George Jinga a terminat cursa in 30 de minute si 4 secunde. Doar doi elvetieni l-au intrecut: fratii Boussard, Robin si Thomas. Robin a devenit campion mondial in 29.27. A fost urmat de Thomas, medalie de argint, cu 29.43.

„Cel mai greu pentru mine in cursa de azi a fost partea de la mijloc. Cautam urcarea si nu mai venea. Corpul incepea sa oboseasca tot mai tare si trebuia sa ma intind foarte, foarte mult. Asta nu a fost tocmai o parte buna pentru mine. Antrenorul meu, Rares Manea, a fost insa pe traseu si m-a incurajat si m-a ajutat sa ma mentin pana la final pe locul 3.” Sportivii care participa la cadeti au varste intre 15 si 17 ani. De la varsta de 18 ani se trece la juniori.

Mondialele de Schi Alpinism se desfasoara in perioada 9-16 martie in Elvetia.

La seniori, Andrei Preda a fost cel mai bine clasat roman: locul 41, din 65 de concurenti. Preda a parcurs traseul in 29 de minute si 50 de secunde. Silviu Balan a incheiat pe 51 proba de vertical. Timpul sau: 31.36. Numarul 1 in lume a devenit elvetianul Marti Werner. El a oprit cronometrul la 25 de minute si 19 secunde. Rezultate complete la Vertical le gasiti aici!

Romania are doar trei reprezentanti la seniori: Andrei Preda, Rares Manea si Silviu Balan. Marti dimineata a avut loc proba individuala. Campionul national al Romaniei in aceasta proba, Andrei Preda a reusit cea mai buna clasare dintre tricolori: locul 38.

Detalii aveti aici.

Sursa Foto: Andreea Dan

Autor: Vlad Lucian Arhire

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE