Mariana Nenu: „Sa demonstram ca Romania are sportivi cu care sa se mandreasca”

322

Mariana Nenu este in fata celui mai important concurs al carierei: Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore. Ultramaratonista a ajuns miercuri seara la Albi, in Franta, locul desfasurarii evenimentului. Este determinata sa faca un rezultat mare. Simte ca este apogeul a tot ceea ce a realizat pana acum in ultraatletism:”Nu am fost niciodata mai bine pregatita ca acum. Sunt bine si fizic si psihic”, a declarat Mariana pentru aimx.ro. 

Mariana Nenu: „Simt ca pot alerga de la 240 de kilometri in sus”

Mariana Nenu RomaniaS-a trezit cu noaptea-n cap. A decolat de la Bucuresti spre Tolouse, cu escala la Munchen. De la Tolouse a luat trenul pana la Albi. Sunt aproape 85 de kilometri intre cele doua localitati franceze. „Este cea mai importanta competitie din tot ce am avut pana acum. Sunt foarte emotionata. Este vorba de Campionatele Mondiale de 24 de ore. Va fi un efort urias si imi doresc ca echipa Romaniei sa vina pe podium. Sunt mult mai pregatita ca la Spartathlon” a spus Mariana.

Ultimele doua luni le-a dedicat in intregime pregatirii acestui Mondial. „Am facut cantonament la altitudine. Si pe ploaie, si pe lapovita si pe soare. Am alergat cam 320 de kilometri pe saptamana. Am muncit mult impreuna cu Daniel Antonaru si antrenorul Bogdan Adrian Mihai. Iar undeva, sambata sau duminica, acest cantonament isi va arata efectul. Imi doresc foarte mult un Personal Best, imi doresc sa urc pe podium, cu echipa, insa si in TOP 6 mondial ar fi foarte bine.  Poti sa prinzi o zi perfecta in care sa intreci o gramada de fete. Eu sunt foarte increzatoare”.

Cel mai bun rezultat al Marianei Nenu in 24 de ore de alergare este 210,1 kilometri, la Irdning, Austria

Mariana Nenu Romania„In Austria a plouat, am fost obosita de pe drum, un traseu cu vreo 7 ace de par, diferenta de nivel si am alergat 210 kilometri. Acum imi doresc de la 240 in sus. Am 7 sau 8 curse de 24 de ore in cariera. Toate castigate. Vreau sa stau cat mai mult in spatele americancelor”. Mariana a vorbit pentru aimx.ro si despre programul pe care il va avea pana sambata:„Miercuri seara vreau sa alerg 8-10 kilometri. Joi am sa ies la un antrenament de alergare usoara si ceva lansate, iar vineri pauza. Este si ziua cu ceremonia de deschidere, iar la ora 20.00 vreau sa fiu in pat”.

Mondialul are startul sambata dimineata la ora 10, ora Frantei, 11, ora Romanie. Intre 7 si 10 litri de lichide consuma Mariana in 12 ore de alergare. Are 45 de ani si reprezinta clubul ACS Ultrarun Constanta. Mariana a inceput alergarea in 2015 si de atunci s-a indragostit de cursele lungi.

Tot pe aimx.ro poti citi de tabara personalizata de alergare montana organizata de Istvan Szokolszky, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel Pro Sport