Marius Catalin Mitrea este unul dintre cei 150 de ultramaratonisti care vor lua startul la Autism Covid 19. Este probabil singurul concurs de alergare din Romania desfasurat in timpul pandemiei de coronavirus. Se alearga in Marea Britanie, in Germania, la Timisoara, la Tulcea sau Iasi, pe banda sau in casa, prin padure sau pe stadion…Locatiile sunt diverse. Autism COVID 19 este organizat de Adrian Gemanaru. Concursul se desfasoara pe 2 si 3 mai.
Marius Catalin Mitrea va alerga intr-un parc din orasul german Nurnberg: „Am un fizic beton si ambitie pana-n China :)”
Marius Catalin Mitrea are 41 de ani. „Alerg de cand ma stiu” spune barbatul nascut langa Ploiesti, pentru aimx.ro, in timp ce detaliaza prima sa „cursa” adevarata.
„A fost pe la 10 ani cand paznicii erau sa ma prinda la furat cirese. M-au alergat pe camp pana in satul celalalt. Sa stii ca nu m-au prins. Ba chiar trageam sa le dau distanta. Cred ca au fost vreo 10-15 kilometri”.
La 15 ani s-a mutat la Ploiesti. Iar intre timp s-a casatorit si a devenit tatal a 3 copii. Toti baieti: in varsta de 8,13 si 19 ani. La 27 de ani cantarul ii arata 100 de kilograme. A fost borna maxima. 4 ani mai tarziu a inceput sa alerge ca sa slabeasca.
„Am făcut de toate 10k, 21k, 42k asfalt, 21k, 42k si ultra pe munte !
Am vreo 50 de curse făcute. Întotdeauna in primii 10, 20% din concurenți.
Alergarea este viata mea, libertatea de a ma exprima! Alerg de plăcere si iubesc ce fac. Locuiesc si in Romania si in Germania. Am afaceri in ambele țări si ma tot plimb la două săptamani” a declarat Marius pentru aimx.ro.
Marius Catalin Mitrea despre atmosfera din Germania in timpul pandemiei de coronavirus: „Nu este niciun stres aici. Este libertate totala”
Marius si-a ales ca loc de alergare pentru ultramaratonul de 24 de ore, Autism Covid 19, un parc din Nurnberg,acolo unde a parcurs mii de kilometri in antrenament.
„Alerg de la 9 dimineața, ora Germaniei, până la 12 noaptea. Si daca totul este ok, dimineata intre 6 si 9. Pana la ora 12 noaptea vreau sa depășesc 100km. Restul e distractie. Nu este niciun stres aici. E libertate deplina. O mască la 1000 de oameni vezi pe strada”.
Pentru a fi declarat finisher fiecare ultramaratonist trebuie sa parcurga minim 100 de kilometri in 24 de ore. Sportivii trebuie sa transmita la fiecare 3 ore o fotografie cu ceasul.
VIDEO: Descrierea locului in care va avea loc alergarea
Evenimentul este unul caritabil. Din donatii se doreste achizitionarea unei platforme de terapie pentru copiii cu autism. In zilele urmatoare aimx.ro, va continua sa prezinte declaratii ale sportivilor care se vor afla la start si imagini cu locurile in care acestia vor alerga.
Tot pe aimx.ro poti citi si cand s-ar putea relua competitiile de atletism din Romania, aici!!!
Autor: Vlad Lucian Arhire