sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREOrganizatorii UTMB nu cedeaza:"Avem in ADN sa nu renuntam niciodata"

Organizatorii UTMB nu cedeaza:”Avem in ADN sa nu renuntam niciodata”

Organizatorii UTMB nu renunta la ideea organizarii celui mai important concurs de alergare montana din lume: Ultra Trail du Mont Blanc (24-30 august). Asta in conditiile in care sportul „s-a inchis” in Franta. Campionatele de fotbal si rugby nu se mai reiau in acest sezon, iar premierul francez a declarat ca evenimentele cu mai mult de 5000 de participanti sunt interzise pana in luna septembrie.

Catherine Poletti, co-fondator UTMB:”Ne gandim tot timpul sa organizam competitia in conformitate cu regulile actuale”

Co-fondatorul UTMB a oferit un interviu cotidianului regional din Grenoble, Le Dauphine Libere. Jurnalistii au solicitat-o pentru a oferi o reactie dupa declaratia premierului francez care a precizat ca astfel de competitii, de genul UTMB, vor fi aproape imposibil sa se desfasoare. Poletti a avut un discurs ferm in care a sustinut ca se merge inainte cu organizarea concursului.

„Ceea ce a spus premierul este foarte important. Sănătatea rămâne o prioritate. Acest lucru nu ne împiedică să ne gândim. Excluderea adunărilor cu mai mult de 5.000 de persoane până în septembrie nu înseamnă autorizarea tuturor evenimentelor cu mai puțin de 5.000 de persoane. De fapt, totul depinde de felul in care vedeți paharul: pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Suntem conștienți că nu vom putea organiza UTMB-ul cu 10.000 de concurenti. Cu toate acestea, rămânem pe scenariile avute în vedere până în prezent. ”

Poletti a mutat discutia si in plan economic. Ea a precizat ca toata regiunea Mont Blanc are nevoie ca acest concurs sa se desfasoare.

„Nu suntem fotbal, rugby sau tenis. Nu suntem Turul Franței. Problema noastră este diferită. Este mai mult ca un maraton sau un semimaraton. Suntem o cursă în afara stadionului. Suntem o cursa care se poate adapta la regulile impuse de guvern. În ultraateletism avem în ADN-ul nostru această capacitate de a nu renunța niciodată. Este și ceea ce experimentam in aceste momente. Înainte de a renunța, vom analiza absolut toate opțiunile, bineinteles, cu respectarea regulilor.”

Catherine Polleti, co-fondator UTMB

Urmatoarea intalnire a comitetului de organizare a UTMB-ului va avea loc in data de 20 mai.

Tot pe aimx.ro poti citi si in ce locatie va alerga romanul Marius Catalin Mitrea in ultramaratonul de 24 de ore Autism Covid 19, aici!!!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE