Marius Ionescu: „Sper ca Bălănescu să fie la Tokyo.Totul e posibil !!!”

538

marius-ionescu FĂRĂ GARANŢII, DOAR CU MUNCĂ

  Pariul lui Ciprian Bălănescu de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ca maratonist, dupa o carieră în triatlon a făcut valuri. Sportivul a primit zeci de mesaje de încurajare pe pagina sa de facebook, iar articolul aimx.ro a avut zeci de share-uri.

    Cel mai valoros maratonist din România a vorbit despre şansele ca Bălănescu să-şi ducă la capăt pariul.

 „Nu poate garanta nimeni că va face baremul și nici invers. Din punctul meu de vedere pot spune doar că este o proba grea, dar cu ambiția pe care o are Ciprian, aproape totul este posibil. Eu îi doresc multă putere de muncă și sper ca în 2020 să facă parte din grupul de atletism ce va face deplasarea la Tokyo. Fiecare țară poate duce 3 sportivi de probă „, a declarat, în exclusivitate pentru aimx.ro, cel mai valoros maratonist român, Marius Ionescu.

BAREMUL PENTRU RIO : 2 ore 19 minute

 Marius a explicat și care sunt cerințele ce trebuie îndeplinite pentru a te califica la Jocurile Olimpice :” cu doi ani înainte de Jocurile Olimpice se anunță baremul oficial al IAAF, de care se ține cont cu un an înainte chiar dacă sportivul a reușit să îl facă mai devreme”.

    Pentru Jocurile Olimpice de la RIO baremul impus a fost de două ore și 19 minute, în scădere față de Jocurile de la Londra, atunci când Federația Internațională a stabilit două baremuri : A, de două ore și 15 minute și B, de două ore și 17 minute. Fiecare țară își stabilește și propriul barem. Asta pentru a tria cazurile în care mai mult de trei atleți reușesc să scoată timpul impus de forul internațional.

     Marius Ionescu vrea să bifeze la Tokyo a treia participare consecutivă la Jocurile Olimpice. Poreclit „piciul”, atletul de 32 de ani, născut în Craiova deține și cea mai valoroasă clasare din istoria maratonului masculin românesc. A obținut locul 26 la J.O. de la Londra. În vara lui 2016, atletul a ocupat poziția a 37-a la Jocurile Olimpice de la Rio.Timpul scos: 2 ore 17 minute și 27 de secunde. Celălalt român aflat în cursă, Nicolae Soare, a venit pe locul 127 din 155 de concurenți reușind un timp de 2 ore 31 de minute și 53 de secunde.

CREDIT FOTO: Dorin Chiotea