Paul Georgescu, cea mai dura experienta din cariera: a inotat pe sub gheata la 2 grade

546

Paul Georgescu a facut primul antrenament in Bucuresti inaintea Campionatului Mondial de Inot in Ape Inghetate. Si-a amenajat o copca intr-o piscina din capitala. Inainte de a inota a fost nevoit sa sparga gheata ce avea o grosime de 20 de centimetri. 10 minute a durat „sedinta de acomodare”.

   Paul Georgescu: „Cea mai dura experienta din cariera. Efectiv iti ingheta sufletul”

 

Antrenament extrem facut de cunoscutul inotator in ape libere. Paul Georgescu a intrat intr-o apa cu adevarat rece ca gheata. Fostul poloist al Stelei a continuat pregatirea pentru participarea la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate de la Murmansk, Rusia. Sportivul in varsta de 40 de ani si-a „amenajat” doua copci la o distanta de 7,8 metri. Dupa ce s-a acomodat cu apa a inotat pe sub gheata de mai multe ori.

 „1 grad arata termometrul cand am intrat in apa, iar temperatura apei avea 1,5-2 grade. Ma asteptam sa inot mai mult. Nu am stiut ca e „bocna” piscina. Am incercat sa-mi fac un culoar , dar era imposibil. Gheata avea si 20 de centimetri grosime. A fost cea mai extrema experienta din cariera. Un antrenament cu adevarat dur. Efectiv iti ingheta sufletul. Nu imi mai simteam nici mainile, nici picioarele”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Primele 15 minute dupa finalul antrenamentului au fost teribile.„Am incercat sa fiu tot timpul relaxat si lucid in ciuda faptului ca organismul intra in hipotermie. Am intrat la sauna si m-am ghemuit intr-un colt. Dardaiam din toate incheieturile. Ma uitam la oamenii de langa mine ca erau lac de transpiratie. Incercam sa-mi stapanesc corpul sa nu par un ciudat. Dupa un sfert de ora mi-am revenit”, a povestit Paul teribila experienta pentru site-ul nostru.

Paul va inota la Mondial in proba „regina” de 1000 de metri si in cea de 500 de metri. Probele se tin in aer liber la o temperatura ce coboara si spre -10 grade pe timpul zilei. Temperatura apei are cu putin peste 0 grade. Este interzis orice element de protectie. Paul va inota doar in slip.

Video Paul Georgescu, antrenament Ice Swimming:

http://www.youtube.com/watch?v=ziFUVnA2uo0&feature=youtu.be

Autor: Vlad Lucian Arhire