Prima medalie pentru Romania la Europenele de Atletism de la Boras!

296
Prima medalie pentru Romania la Europenele de Atletism de la Boras!

Prima medalie pentru Romania la Europenele de Atletism de la Boras este cucerita de Andreas Samuel Bucsa la saritura in lungime. In iunie, Andreas Samuel Bucsa a fost cel mai bun la campionatele nationale de la Pitesti rezervate categoriei de juniori 1. O alta evolutie de top pentru Bucsa a fost la campionatele de atletism pentru tineret la Pitesti. Adreas Samuel Bucsa a castigat  in fata lui Gabriel Bitan. Cristian Andrei Sava a fost al treilea clasat.

Prima medalie pentru Romania la Europenele de Atletism de la Boras  este castigata cu o saritura de 7.53 metri! Samuel Bucsa a fost intrecut de francezul Pommery si de elvetianul Biya.

Campionul de la Boras, francezul Jules Pommery a sarit 7.83 si a facut cel mai bun rezultat personal. Reprezentantul Elvetiei la lungime Jarod Biya a sarit 7.78 pentru un record national la nivel sub 20 de ani.  Samul Bucsa se afla in progres. Anul acesta la Internationalele de la Cluj a sarit 7.52 metri. Gabriel Bitan a castigat la Cluj in fata lui Valentin Toboc. Sportivul de la CSM Onesti a sarit 7.80 metri. Toboc a urcat pe podium dupa o saritura de 7.64 metri. Pe 3 a incheiat concursul turcul Alper Kulaksiz.

Prima medalie pentru Romania la Europenele de Atletism de la Boras!In 2018 Samuel a fost in top 5 la Gala Atletismului. Evenimentul l-a avut ca reper la masculin pe Andrei  Marius Gag. Pe podium, la masculin, in Gala Atletismului Romanesc 2017 au fost aruncatorul de disc Alin Firfirica si alergatorul Nicolae Soare. Alin a devenit vicecampion european la sub 23 de ani. Nicolae Soare a fost vicecampion la 10000m.la Universiada de la Taipei.

In Top 5 au intrat cel mai bun junior Andrei Dorin Rusu si Samuel Andreas Bucsa. Rusu a castigat titlul de campion european la 10000m., sub 20 de ani. Andreas Samuel Bucsa a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de cadeti la Nairobi.

Pe AIMX puteti citi aici despre cei 23 de romani aflati la start, 10 dintre ei in cursa-regina de 101 kilometri care concureaza in Elvetia, la Eiger Ultra Trail!

Sursa foto- Federatia Romana de Atletism

Autor: Ovidiu Pețenghea