S-a dat startul la Eiger Ultra Trail! Niciun roman nu se afla in topul clasamentelor

373

Startul celei de-a saptea editiii a Eiger Ultra Trail a fost dat in aceasta dimineata, la ora 5.00, a Romaniei. Competitia care se desfasoara in Elvetia, in Alpii Bernezi, a adunat la startul celor patru probe 23 de reprezentanti ai Romaniei, iar 10 dintre acestia participa la cursa de 101 kilometri.

 

Clasamentul este in plina dinamica dupa aproximativ cinci ore de la startul cursei. La feminin cea mai bine clasata romanca este Diana Surubaru, care se pozitioneaza pe locul 14, aflandu-se la kilometrul 32 al cursei. Cealalta alergatoare din Romania care se afla in cursa este Cristina Vasilache, aflata pe locul al 26-lea, putin inainte de kilometrul 30 al cursei E101. In total, in cursa feminina s-au inscris 116 participante, iar doua dintre ele au abandonat deja cursa. Lidera detasata, care se profileaza a fi si castigatoare, este elvetianca Kathrin Gotz, care are deja un avans de patru kilometri fata de locul secund.

La masculin, din cei 8 reprezentati ai Romaniei, niciunul nu se afla nici macar in top 100. Cel mai bine clasat dupa cinci ore de alergare este Dumitru Andrei Petre, aflat pe locul 106. Clasamentul in primele locuri este strans la masculin, trei alergatori aflandu-se unul langa celalalt aproape de jumatatea cursei.

In cealalta cursa, de 51 de kilometri, cel mai bine roman clasat este Radu Milea, care se afla pe locul al 22-lea, la jumatate de ora in spatele primului clasat. Startul cursei a avut loc la ora 8.00 a Romaniei. Cehul Tomas Hudec se afla pe prima pozitie. Aici Romania nu are reprezentanta la feminin.

Rezultatele live pot fi urmarite aici.

Foto: https://www.eigerultratrail.ch/en/.

Autor: Dan Oancia.