Romanul Paul Georgescu se afla intr-o companie selecta: a fost nominalizat din nou la titlul „inotatorul anului”

175

Paul Georgescu a fost nominalizat pentru al doilea an consecutiv la titlul „inotatorul anului”in ape deschise. Este o performanta de exceptie pentru fostul poloist, mai ales ca se afla intr-o companie selecta. Printre cei 12 nominalizati se numara si italianul Gregorio Paltrinieri un adevarat star in natatie. Este campion olimpic la Rio 2016, iar la Tokyo va concura atat in bazin, in probele de 800 si 1500 de metri, cat si in ape deschise in proba de 10 kilometri.

Paul Georgescu:”Gregorio este idolul meu.Sunt foarte onorat ca ma aflu pe lista scurta”

12 personalitati ale inotului in ape deschise au fost nominalizate pentru titlul de „inotatorul anului” 2020 de catre World Open Water Swimming Asociation. Printre valorosii inotatori se afla al doilea an la rand si Paul Georgescu.

Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

„Sunt foarte onorat pentru ca in aceata lista este si idolul meu Gregorio Paltrinieri. Sincer nu ma asteptam pentru ca a fost un an in care nu am reusit sa inot cursele pe care le aveam in plan. Au contat insa cele 3 recorduri din Antarctica si inotul de anduranta de 104 kilometri din Dunare. Reprezentantii WOWSA au fost impresionati ca m-am reorientat rapid spre o alta cursa si am ramas motivat” a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu.

Timp de 3 saptamani il puteti vota pe reprezentantul Romaniei la categoria „man of the year”, AICI !!!

In aceasta seara Paul Georgescu se afla pe locul 3 cu aproximativ 300 de voturi. Lider este Jaime Lomelin, 44 de ani. Mexicanul domina de ani buni marea majoritate a intrecerilor in ape libere din tara sa.

Paul Georgescu se pregateste de un nou record mondial in aceasta iarna:” La o temperatura a apei de sub 4 grade provocarea poate fi fatala”

Pe Paul Georgescu l-a prins Anul Nou intr-o piscina, intr-o apa cu temperatura de 5 grade. Fiecare moment liber il transforma intr-o sedinta de antrenament. E dedicat si hotarat sa isi duca la indeplinire un nou vis: record mondial de distanta in inotul in ape inghetate.

„Ce inseamna asta? Aproape 3,5 kilometri inotati intr-o apa care trebuie sa aiba o temperatura sub 5 grade. Estimez un timp de inot in conditii extreme de 50 de minute. La o temperatura de sub 4 grade este pericol. De aceea as vrea sa reusesc sa prind temperatura apei la limita maxima” a precizat Paul.

Bucuresteanul de 41 de ani face 5 antrenamente in bazin de luni pana vineri si o sedinta „la gheata” sambata.

|”La fiecare antrenament ma gandesc la aceasta tentativa de a doborî recordul mondial. Eu cum termin cu o provocare incep sa ma gandesc la cealalta. De fiecare data cand intru in apa vizualizez cursa.”

PAUL GEORGESCU:

„…sa stai mental foarte bine este cel mai important aspect in orice cursa, dar mai ales in apa inghetata. Trebuie sa-ti gasesti motivatia in timpul inotului pentru ca momentele decisive si critice nu poti sa le eviti.”

Puteti afla aici mai multe amanunte despre actualul detinator al recordului mondial de distanta in ape inghetate.

Autor: Vlad Lucian Arhire