Două podiumuri în Franța pentru Ania Caill la schi alpin, Super G

204
Două podiumuri în Franța pentru Ania Caill la schi alpin, Super G
sursa Instagram Ania Caill

Două podiumuri a obținut reprezentanta României la slalom super-uriaş. Întrecerile au fost la Flaine (Franţa). În prima cursă, schioarea de 25 de ani legitimată la Corona Braşov, a ocupat locul al doilea din 65 de concurente.

Două podiumuri pentru Ania în competiţii organizate sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi.

Ania Caill a terminat cu timpul de 58 sec 35/100 și s-a întrecut pentru victorie cu franţuzoaica Karen Smadja Clement. Reprezentanta Hexagonului a terminat în 58 sec 23/100. Pe locul al treilea s-a clasat Elvedina Muzaferija, din Bosnia în 58 sec 43/100.

În al doilea slalom super-uriaş, Ania Caill a fost pe 3 din 64 de sportive care au încheiat întrecerea. Smadja Clement a câştigat în 59 sec 66/100, Muzaferija a avut al doilea timp, 59 sec 82/100. Ania Caill a terminat în 1 min 00 sec 35/100.

Ania Caill a mai participat la două curse în Cupa Europei în acest an, tot la slalom super-uriaş, pe 4 şi 5 ianuarie, la Zinal (Elveţia).

Două podiumuri în Franța pentru Ania Caill la schi alpin, Super G

Anul acesta Ania Caill a terminat și o cursă de coborăre cu multiple întreruperi în Cupa Mondială. A fost o întrecere stopată după căzăturile suferite de cinci sportive. Cea mai lungă întrerupere a fost cauzată de accidentarea austriecei Nicole Schmidhofer. După accidentarea schioarei din Austria pe lista abandonurilor au apărut și Federica Brignone din Italia, Joana Haehlen din Elveția, McKennis din SUA și Laura Gauche din Franța.  Ania Monica Caill, reprezentanta României în etapele de Cupă Mondială este acompaniată de Ioan Valeriu Achiriloaie, cel care a renunțat la competiții pentru a-i fi alături în parcursul sportivei. Ania a ocupat locul 9 la Coborâre în clasamentul general al Cupei Europei sezonul trecut, iar acum este implicată în Cupa Mondială în noul sezon al Cupei Mondiale.

Pe AIMX aflați aici despre sportiva care a devansat-o pe Simona Halep in topul realizat de presa sportiva in 2020.

Autor Ovidiu Pețenghea